İşte Fatih Terim'in sözleri...

"BABEL BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OYUNCU"

Babel esasında çok iyi bir oyuncu. Onun için aldık. Sıfır diye değil sadece, beğendiğim yetenekli bir oyuncuydu. Sakatlık geçirdi, pandemide bazı şeyler oldu. Form grafiğindeki bir zikzak başka türlü bakılmasını sağladı. Babel önemli bir oyuncu, iyi bir profesyonel, iyi bir abi gençlere... Muhakkak ki Trabzon maçına koyduğum zaman 2-3 pozisyona girebilirdi. Benim de beklentim oydu. 1-2 tane veremediler ona. Birebirleri iyi ama yanlış tercihler kullandı. Ben Babel'den memnunum. Olağanüstü işler beklediğim oyuncu. O yeteneği var. Son zamanlarda bunu vermiş midir, hayır ama ihtiyaç duyduğumuzda tecrübesiyle, yeteneğiyle bize yardımcı olacak. Bizim için önemli bir oyuncu.

"GENÇLERİMİZ MUHAKKAK HATA YAPACAK"

Lazio'nun çok iyi bir kadrosu var. Şu oyuncu şundan önde demek diğer oyunculara haksızlık olur. Milan maçına kadar lige de iyi başlamıştı. Ancak karşısında da neredeyse yeni kurulmuş, birçok oyuncusunu değiştirmiş, yaş ortalaması genç olan bir Galatasaray var. Ben oyuncularıma güveniyorum. Muhakkak hatalar yapacaklardır. Biz de bu hataları en aza indirgeyerek, yolda bir kazaya sebebiyet vermemek için uğraşacağız. Bu arenada gençlerimiz kendini daha da göstermeli.

"LAZIO ÇOK KÖKLÜ BİR KULÜP"

İtalya hakikaten ailecek mutlu olduğumuz bir yer. Kazanımlar, şampiyonluklar gelir geçiyor, kalıcı olan iz olur. İz bıraktım, çok iyi dostluklarım var. Seviyorum İtalya'yı, bunu da hep söylüyorum. Hafta, gün içinde devamlı konuştuğum dostları var. O yüzden çok mutluyum. Hakikaten çok ciddi dostlarım oldu. Belki insan biriktirme, birikimlerin en güzeli olsa gerek. İtalyan takımıyla oynamak kolay değil. Özellikle son yıllarda İtalya futbolundaki oynamaya, sonuca, güzel futbola yönelik atılımların İtalyan takımlarını başka bir noktaya getirdi. Avrupa şampiyonu olmasından da belli. Lazio çok köklü kulüplerden biri. Devamlı Avrupa'dalar. Her senekinden güçlü bir takım yaptılar bu sene. Meslektaşım da bu kadronun başında. Çok iyi işler yapan bir insan. Bence güzel bir olacak. Dostlarla oynanan bir gece. Herkes sahada mücadelesini verecek. Sonra sarılarak ayrılacağız.

KOŞU MESAFELERİ...

Teknik taktik sistem, bunlar ne kadar önemliyse, atletik performans da o kadar önemli. Maç sonrası aldığımız verilere göre 117 koşmuşuz. Bu Şampiyonlar Ligi ortalamasıdır. O iyi. Ancak bireysel olarak bazı oyuncuların bir başka oyuncuya yetişme ihtimali yoktur. Ne yaparsa yapsın, o fark çok zor kapanır. Berkan da bizim orta saha oyuncularımız içerisinde 12 ve üstünü koşuyor. 11 küsürden aşağı hiç görmedim. Son zamanlarda hep 12 ve üstü gidiyor. Beni sevindiren taraf, toplantıda 10'dan aşağı kimseyi görmek istemiyorum dedim. 10'un altında 1 kişi var o da 12 metre. Stoperler bazen 10'un altına düşebiliyor. Stoperler artık modern futbolda çok önemli, özellikle oyun kurmada. Sadece benim takımımdaki oyuncular ile Berkan farkı değil, karşıdakilerle de farkı var. Sevindirici olan o. Hiçbir bünye bir başkası kadar değil. O belki tempoda mesafe kat eder. Bir diğeri yüksek şiddetli koşular da daha öndedir. Biz istatistiklerin tamamını inceleriz. Bu kadar koşma, doğru oyunla ve doğru koşmayla olması takımın nasıl bir takım olduğunu tespit edebilirsiniz. Diğerlerini de mümkün mertebe yüksek seviyeye çekmeye çalışacağız. Çünkü yine 3 deplasman çıkıyor. Marsilya, Kayseri, Rize geliyor. Her oyuncuya ihtiyacımız olacak. Allaha şükür, 1 tane sezon başından beri yumuşak doku sakatlığımız var. Bu bizim için önemli. Milli takıma gidip gelenleri saymıyorum. İnşallah böyle devam ederiz.

(Sporx)