Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre; yeniden liderliğe ulaşmak için mutlak galibiyet hedefleyen Cim-Bom, rakibin golcüsü Adebayor’u savunmacılarıyla kilitleyecek, turuncu-lacivertlilerin gardını düşürmek için erken gol bulmak isteyecek. Aslan, en büyük zaafı olan duran toplar konusunda da dersini çalıştı.

Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan Medipol Başakşehir maçının planını hazırladı. Tecrübeli hoca bütün planlarını kazanmak üzerine yaparken en ince detaylar üzerinde duruyor. İşte Başakşehir’i devirme planları:
 
1. ERKEN GOL:
Taraftarın büyük desteği ile maça çıkacak olan Cim-Bom, kilidi hemen açmak için erken gol arayacak. Bu durumda Başakşehir’in açılacağı planlanıyor.
 
2. ADEBAYOR’A ÖNLEM:
İlk maçta büyük sorun yaratan Togolu futbolcuya dikkat edilecek. Topla buluşması engellenecek olan golcü için savunma hattı her an tetikte olacak.
 
3. MAİCON’A UYARI:
Gençlerbirliği maçında formsuz görünen Maicon özel olarak uyarıldı. Hatta bazı antrenmanlarda Denayer bile denendi. Ancak Belçikalı futbolcunun hava toplarındaki zaafı ibreyi Maicon’a çevirdi.
 
4. FENER’DEN DERS!:
Başakşehir’in evinde Fenerbahçe’ye 2-0 yenildiği maçı dikkatli şekilde inceleyen Terim, pas bağlantılarını engelleyecek bir pres istiyor.
 
5. DURAN TOPLARA ÖZEL ÇALIŞMA:
Galatasaray’ın bu konudaki sıkıntılarına ek olarak Başakşehir’in de duran toplarda etkili olması, ekstra çalışma yapılmasına neden oldu.