Fatih Terim, EURO 2016 sonrası istifasını verdiğini ancak kabul edilmediğini açıkladı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ay-yıldızlıların Rusya ile oynayacağı hazırlık maçı öncesinde A Milli Takım'ın kamp yaptığı Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki otelde milli futbolcu Enes Ünal ile basın toplantısı düzenledi.

Bundan sonra dünya kupasını konuşmak gerektiğini ifade eden Terim, ancak başta kadroya çağırmadığı oyuncular olmak üzere merak edilen bazı konular üzerinde durmak istediğini kaydetti.

"Bazen tam açıklığıyla anlatamıyorsunuz" diyen Terim, her şeyden önce milli takımda olan profesyonellerin, milli duygularla sadece kendilerini değil Türk halkını da temsil ettiğini düşünerek, var olan bir gücünü iki güce dönüştürmek zorunda olduğuna dikkati çekti.

Milli Takımda sadece kazanmak için değil mücadele etmek için sahaya çıkan bir yapı olması gerektiğine değinen Terim, "Dahası taşıdığınız milli formanın sorumluluklarını hem sahada hem de saha dışında hissetmeniz gerekir. Milli Takım, böyle bireylerin topluluğudur. Benim her zaman oyuncularımdan beklediğim budur. Asıl değer başkan, teknik direktör, futbolcular değildir. Asıl değer yönetenler değil, ay-yıldızlı formadır. Hepimizden daha değerli olan, göğsümüzdeki ay-yıldızdır." ifadelerini kullandı.

"Gemiyi en az hasarla yanaştırdım"

"Şu şöyle yapmış ya da yapmamış" diye detaya girmek ve kişiler üzerinden her hangi bir açıklama yapmak istemediğini söyleyen Terim, şöyle devam etti:

"Bunu benden beklemeyin. Kadro tercihleriyle ilgili, şu anda kampta olmayan hiçbir oyuncumla ilgili tek kelam etme niyetinde değilim. Çünkü hepsinin üzerinde emeğim ve iyi niyetim var. Hepsinden de liglerinde önemli başarılar bekliyoruz. Burada olan veya olmayan futbolcular bana değil ay-yıldızlı formaya hizmet ediyor. Benim konumum çözüm yeri. İnsanlar gelişir ama değişmez. Ben de değişemeyeceğime göre kişisel olarak fazla bir şey beklemeyelim. Kıymet verdiğim konularda hiç geri adım atmadım. Bedeli neyse ödemeye hazırım. Değerlerime aykırı bir şeyler olduğu zaman diğer yüzümü göstermekten çekinmeyeceğimi biliyorsunuz. Ben bu geminin kaptanıyım. Hiçbir mürettebatımı seyir esnasında, fırtına çıkmasına rağmen denize atmadım. Görevim, o şartlar altında dahi gemiyi sağ salim limana yanaştırmaktı. En az hasarla yanaştırdığımızı düşünüyorum. Böyle olduğuna inandık ve Fransa boyunca böyle hareket ettim." 

"Ben kendime yakışanı yapmakta tereddüt etmedim"

Başarısız sonuçların alındığı Avrupa Şampiyonası sonrası en başta kendisinin sorumlu olduğunu söyleyerek özür dilediğini hatırlatan Fatih Terim, o gün herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

Terim, "Ben bireysel olarak üzerime düşeni yaptım. En üst derecedeki yetkiliyi sürece dahil ederek sorumluluğu yerine getirdim. Ben kendime yakışanı yapmakta tereddüt etmedim. Sayın Başkana gereken neyse söyledim ve gereğini yaptım. Görüşmede Türk futbolunun geleceği için tekrar sorumluluklara devam etmeye karar verdik. Sağlıklı gitmesi için neler yapılacağı konusunda mutabakata vardık." değerlendirmesinde bulundu. 

"Ben bu kararı verdim bedeli neyse ödemeye hazırım"

Bir gazetecinin "Arda Turan'ın neden kadroya çağrılmadı?" şeklindeki sorusu üzerine ise Terim, isim ve kişiler üzerinden açıklama yapmak istemediğini söyledi.

Her oyuncusu gibi Arda'nın da başarılı olmasını istediğini ifade eden Terim, şunları kaydetti:

"Bir başlarsam hepsini izah etmem lazım. Bu kişisel değil, ilkesel bir mesele. Bundan emin olabilirsiniz. 'Hocam 6 ay oynamadı ama aldınız' sorusunu da beklerdim. Çünkü her oyuncunun kendine göre sebebi var. Herkesinki aynı değil. Selçuk ve Hakan Balta hizmet etmişlerdir. Neden alınıp alınmadıklarını siz benden iyi biliyorsunuz. Bu oyuncular zamanı ve zemini oluştuğunda yine hizmet edeceklerdir. Ama bugünkü seçimimiz budur. Onlar da başka tecrübelilerin yerine oynamışlardı. Şimdi gençlere şans verdik. Tecrübeli bazı isimleri çağırmadık. Ben buraya Milli Takım Teknik Direktörü olarak çıktım. Gerekçe bahane sebep açıklamaya çıkmadım. Bu kararı ben verdim. Kararın gerekçesini herkesin bildiğini düşünüyorum. Her şeyi açıkladım. Benim ağzımdan bunu duymayacaksınız bu benim tarzım değil. Bazen insanlarla aramızda fark oluyor. Ben insanların yüzüne söylerim. Genel olarak hayatlarımızı burada konuşmadım. Arkadan dolanmak benim işim değil. Ben bu kararı verdim bedeli neyse ödemeye hazırım."