İlk yarıda Fenerbahçe maçından sonra Kulüpler Birliği’nin yayınladığı bildiriye atıfta bulunan Terim, hafta içinde yapılan Futbolun Süperleri 2019 törenini motivasyon için mükemmel şekilde kullandı. Tecrübeli teknik adam, organizasyon için soyunma odasında çok kısa bir konuşma yaptı: Hepsi bize karşı olsalar bile daha güçlüyüz…

Maçtan sonra da, ''alnımızın teriyle ödülümüzü almaya gidiyoruz'' diyerek yayıncı kuruluşa gönderme yaptı. Muslera da maçtan sonra ''birçok unsurla mücadele ediyoruz'' diyerek, Terim’in maç öncesi konuşmasına atıfta bulundu.

Fatih Terim'den şampiyonluk için Fenerbahçe ve beIN Sports'a teşekkür

Derbi öncesinde oyuncularına, ''hepsi bize karşı olsalar bile daha güçlüyüz...'' diyerek kısa bir konuşma yapan Fatih Terim, hafta boyunca Mustafa Cengiz ve Abdürrahim Albayrak’a, ''beIN Sports ile Fenerbahçe’den Allah razı olsun. Onlar sayesinde ekstra motivasyon bulmaya gerek kalmadı'' esprileri yaptı.

Derbiden haftasında Fenerbahçe’nin yaptığı açıklama ile beIN Sports'un düzenlediği ödül töreni Terim’in keyfini yerini getirdi. Galatasaray’ın Fenerbahçe’ye verdiği, ''aşağısı ile ilgilenmiyoruz'' cevabının Terim’in fikri olduğu bildirildi. Derbiden öncede beIN Sports'un mikrofonlarından ödül törenini alaya alan Terim’in bu iki temayı kullandığı bildirildi.

Fenerbahçe’nin yaptığı açıklama için Terim oyuncularıyla yaptığı sohbet toplantılarında, ''Fenerbahçe açıklama yapmak için Beşiktaş derbisini bekledi. Amaçları bizi polemiğe çekip, konsantrasyonumuzu bozmak. Biz olmayalım da kim şampiyon olursa olsun diyorlar. Hocaları bile itiraf etti''  fikirlerini paylaştı.

Ayrıca, beIN Sports'un düzenlediği ödül töreni içinde, ''biz bir onlar hepsi. Baksanıza 17 takımın kaptanlarının tamamına göre hiçbiriniz ödül almayı hakketmemişsiniz'' ifadelerini kullandı.

O ödüllerin sırrı

Fatih Terim’in motivasyon olarak kullandığı, ''Futbolun Süperleri 2019'' ödül töreni için beIN Sports kendisini savunmak zorunda kaldı. beIN Sports'un iddiasına göre; adaylar Opta verilerine göre belirlendi. Adayların belirlenmesinde beIN Sports'tan sadece Şansal Büyüka, Güntekin Onay ve Tugay Kerimoğlu yer aldı. Ayrıca belirlenen 5 aday arasından seçimleri ise kaptanlar yaptı. Galatasaray’dan oy verenler ise Selçuk İnan ile Muslera oldu. 18 takımın 2 kaptanından tam 36 oy geldi.

Kaynak: Fotospor