Uruguaylı file bekçisi Galatasaray’da kalmak istiyordu. Geçen sezonda da pandemi nedeniyle yüzde 15’lik feda demiş ve maaşını 3 milyon Euro olarak almayı kabul etmişti. Bu sezon ise kendisine yapılan teklife menajeri yüzde 20 indirim yapalım 2.8 milyon Euro’ya oynasın diye cevap verdi.

Yönetim ise 2 milyon Euro’dan açtığı kapıyı 2.35 milyon Euro’ya kadar çekti. Muslera para konularına hiç karışmadı. Ancak görüşmeler uzayınca Terim devreye girdi. Muslera’ya ''Menajerine söyle 300-500 bin Euro için sorun çıkarmasın'' dedi. Muslera tüm kariyeri boyunca çalıştığı menajeri Fonseca’yı aradı. ''Sorun yok. İmza atıyorum.'' dedi.  Aslında Muslera 2.35 milyon Euro’ya imza atmaya hazırlanırken Terim, Mustafa Cengiz’den “2.5 milyon Euro’nun altına düşmeyelim” diye söz aldı. Muslera 3 yıl daha Galatasaray’da kaldı.

Galatasaray'ın İtalyan kalecisi Muslera

Bu arada Muslera’nın Türkiye’de Uruguay değil İtalyan uyruğu ile forma giydiği ortaya çıktı. Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te doğan Uruguaylı kaleci, Lazio’da oynadığı dönemde İtalyan pasaportu almış, ilk geldiği dönemde çalışma izni alabilmek için bu yola başvurduğu öğrenildi. Muslera, TFF’nin sitesinde de İtalyan uyruklu olarak görülüyor.

(Fotospor)