Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sarı Kırmzılılar'da 4 sene üst üste şampiyon olup UEFA Kupası'nı kaldırdıktan sonra İtalya macerasına başlamıştı.

Önce Fiorentina'yı ardından da Milan'ı çalıştıran İmparator, Çizme'de de büyük izler bırakmıştı.

Cim Bom'un teknik patronu, İtalyan futboluyla ilgili olarak La Gazzetta dello Sport gazetesine çok özel açıklamalarda bulundu.

Milan-Fiorentina maçı, Gennaro Gattuso ve Federico Chiesa hakkında konuşan Terim, şu yorumları yaptı:

"Hem Milan hem de Fiorentina'nın bende özel bir yeri var. Milan, kendi evinde oynuyor ve ligde daha üst sırada. Dolayısıyla onlar avantajlı."

"Fiorentina ise genç futbolculardan oluşuyor ve ne yapacaklarını kestirmek güç. Bu mücadeleyi büyük bir zevkle takip edeceğim."

"Gattuso'yla zaman zaman görüşüyoruz ve en son Milanello'da buluştuk. Kendisi, şimdiden çok iyi bir antrenör ama hâlâ daha iyisini yapabilecek kapasitede."

"Kendisi, benim eski oyuncularımdan biriydi. Yedek kulübesinde de eskisi kadar hırslı. Şampiyon karakterli biri olması, ona yeri görevi için avantaj sağlıyor. Milan gibi bir Şampiyonlar Ligi takımını çalıştırıyor."

"Federico Chiesa'nın babasını çalıştırmıştım ki o da zaten çok büyük bir futbolcuydu. Oğlu da çok iyi gidiyor ve en az babası kadar iyi olacaktır. Bunu yapabilmek için her şeye sahip."