Tecrübeli teknik adam Fatih Terim, az gol atan ve yiyen bir takıma karşı savaş vereceklerinin altını çizdi. Fenerbahçe’nin Hatayspor’u 9 kişiyle yenemediğini hatırlattı. Kendilerinin de TT Stadı’nda ciddi anlamda zorlandıklarını anlattı.

Duran topları savunma ve galip durumdan kaybetmeme istatistiklerinde iyi bir takımla oynayacaklarının altını çizen Terim, “akan oyunda işi çözmeliyiz. Hareketli olacağız. Çok pas yapacağız. Kayseri ve Rize maçlarında oyunu istiyorum” dedi. 

Terim, ara toplardan pozisyon yaratma konusunda iyi bir takımla oynayacaklarını hatırlatarak, “Hücum ederken doğru pozisyon almalı ve pozisyon vermemeliyiz. Geriye düşersek bizi çok yoracak bir takımla karşılacağımızı unutmayın” uyarısı yaptı.

Hatayspor buldukları pozisyonlarda bitiricilik sıkıntısı yaşadıklarını anlattı. Ancak bunun gol bulamayacakları anlamına gelmemesini istedi. Tehlikeli noktalarda faul yapmaktan kaçınmadıklarını çünkü kaleci ve stoperlerine güvendiklerini anlattı. Ancak kendilerinin bu durumu avantaja çevirebileceğinden bahsetti. Ceza sahası dışından sık şut çektiren bir takımla oynayacaklarını ayrıca bireysel hataya açık bir rakiple karşılaşacaklarını söyledi.

Kaynak: Fotospor