Lider Galatasaray, Fatih Terim ile birlikte şampiyonluk hayallerini daha iddialı şekilde kurmaya başladı... Terim'in, takım üzerindeki olumlu etkisinin ardından öyle bir isim ilk 11'in vazgeçilmesi oldu ki yeni sözleşme için de kapıları sonuna kadar açtı.

Sezon başında kadro dışı kalan ve Ocak ayında ayrılmak adına gün sayan Ryan Donk'un kaderi Fatih Terim ile baştan aşağı değişti. Terim'in gelmesiyle birlikte hırsı, mücadelesi ile formayı kazanan Donk, yeni sözleşme için de göze girdi.

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 9 futbolcu arasında Terim'in, öncelikle Donk ile kısa süreli kontrat yapılmasını düşündüğü öğrenildi. Fatih Terim, Hollandalı oyuncu ile yoluna devam etmekte kararlı. Bu kararını yönetime de bildirdi.

Sezon sonunda raporunu sunacak olan Fatih Terim'in sakatlığı nedeniyle kupadaki Akhisar maçında forma giyemeyen Donk için yardımcılarına " Çok iyi oynuyor ve o bölgede agresif, savaşçı bir karakter ortaya koyuyor. Mücadele ediyor. Onun eksikliğini Akhisar’da fazlası ile hissettik” yorumunu yaptı.

Büyük bir çıkış gösteren ve ilk 11'in vazgeçilmezi olan, bunun yanısıra adı artık "Fatih Terim'in prensi"ne çıkan Ryan Donk, Konyaspor maçında da orta sahadaki yerini alacak... Yani, Donk artık ilk 11'den çok zor kesilecek.