Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, takımıyla kamp öncesi yaptığı son toplantıda oyuncularını dev derbiye motive etmeye çalıştı.

Fatih Terim'den sürpriz tercih! Fenerbahçe maçı 11'i... 19 yıldır Kadıköy’de kazanamadıklarını hatırlatan tecrübeli hoca, “Tarihin akışını değiştirmek sizin elinizde. Kazanın ve tarihe geçin. Galatasaray’a ve Galatasaray’ın oyuncusuna da bu yakışır. Şampiyonluk yarışında kalmak istiyorsak, başka çaremiz yok. İçerisi, dışarısı, güçlü güçsüz diye ayırmadan artık her maçı bir final gibi oynayıp kazanmamız lazım” ifadelerini kullandı.Orta sahaya özel uyarı Terim açısından en kritik alan orta saha. Bu bölgeyi Fernando, Ndiaye ve Belhanda üçlüsüyle elinde tutmak isteyen tecrübeli hoca, öğrencilerine sürekli uyarılarda bulunuyor.Hücum hattında Diagne, Onyekuru ve Feghouli’den skor bekleyen Terim, savunmada da Mariano, Donk, Semih ve Linnes gibi isimlere güveniyor.

Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısına şu 11'le çıkması bekleniyor Fernando Muslera Uruguaylı eldiven sezon ortasındaki formsuzluğunu atlattı. Bu tür maçların en büyük güvencesi Muslera. Kale emin ellerde.

Mariano Son dönemde fizik kalitesini yükseltti. Mariano kalitesi ve tecrübesi ile fark yaratabilir. Sağ bek oyuncusu sadece savunmada değil hücumda da katkı verecek.

Ryan Donk Her zaman elinden gelenin en iyisini yapıyor. Galatasaray’ın onun sakinliğine çok ihtiyacı olacak.

Semih Kaya Çok tecrübeli ve Kadıköy’deki atmosferi çok iyi biliyor. Konsantrasyon sorunu yaşamazsa maça damga vurabilir.

Martin Linnes Yeni Malatyaspor maçındaki performansı çok iyiydi. Yeni sözleşme imzaladı, morali iyi. Bugün sol bekte forma onun olacak.

Fernando Sakatlığı sonrası form tutması zaman aldı. Fakat tecrübesi ve klası ile takımın kilit oyuncularından biri.

Badou Ndiaye Son haftaların formda ismi Badou’ya çok iş düşecek. Başarılı oyuncu hem defansta hem de ofansta çok çalışmak zorunda.

Feghouli Galatasaray’ın topu en iyi kullanan ismi. Her zamankinden daha fazla sorumluluk alıp her an sahada olmalı.

Younes Belhanda Saha içinde olduğu kadar saha dışında da maçta olmalı. Her türlü provokasyondan uzak kalırsa fark yaratır.

Henry Onyekuru Kişisel yeteneklerini son tercihleri ile birleştirmek zorunda. Onyekuru takımı için daha fazla oynarsa onu durdurmak zor olur.

Mbaye Diagne Galatasaray’daki kariyerini yukarı taşımak için daha iyi bir fırsat bulamaz. Ya tamam ya devam.