Beşiktaş teknik direktörünün ''Yabancı oyuncu sayısı fazla'' açıklamasıyla birlikte Türkiye'de bu kural tekrar tartışılmaya açıldı.

Bugün antremandan önce bu konuya değinen Fatih Terim, bu kuralın mevcut düzene zarar vermediğini, kimsenin yabancı futbolcu almak gibi bir zorunluluğu olmadığını tane tane anlattı.

İŞTE FATİH TERİM'İN YABANCI KURALI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI:

  • "Yabancı sınırı işinin konuşulmasından sıkıldım ben. Bu işin çıkmasında, uygulanmasında ben varım. Beraber çalıştığımız yönetici arkadaşlarla o gün bu konuda çok nettik. Bugün ne oldu da tekrar buraya dönüldü bilemiyorum."
  • "Bu kural 14 yabancı kuralı değil, 14 Türk kuralı. Siz 14 Türk almak zorundasınız ama 14 yabancı almak zorunda değilsiniz.''
  • "Yabancı serbestliği ile ilgili birçok olumlu şeyler söylediğimi hatırlıyorum. O gün ne dediysem, bugün aynı yerdeyim, aynı şeyleri söylüyorum. Yüksek rakamlı Türk oyuncular stabile oldu. Yüksek parayla oynamayıp yedek kalan Türk oyuncular Avrupa'yı tercih ediyor."
  • "6+2'den 5+2'ye, oradan da 4+2'ye düşecekti. Ben de serbest olması gerektiğini söyledim. Riski alıyor musunuz dediler, alıyorum dedim. Bu şekilde Avrupa Şampiyonası'na gittik. Bazı şeyler olmasa Dünya Kupası'na da gider miydik? Ben giderdik diye düşünüyorum."
  • "4 tane yabancıyla Avrupa şampiyonu olmuş bir hoca olarak ne diyebilirim ki? Ben her yasağa karşı çıkmış biriyim, hala da oradayım. Ama sıkıldım ben."