Galatasaray’da devre arasında takımda oyuncu anlamında değişiklikler olması bekleniyor… bunun yanı sıra Fatih Terim’in, antrenör ekibinden, sağlık ekibine, kondisyonerlerden, fizyoterapistlere kadar pek çok değişiklik yapmak istediği bildirildi. Terim’in Levent Şahin’le, Bartali’nin ipini devre arasında çekeceği bildirildi.

Galatasaray'da Fatih Terim'i yalanlayan istatistikler

Galatasaray bu sezon geride kalan 16 haftada 25 maçta 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Terim Göztepe maçından sonra, ''girilebilecek her türlü pozisyona girmişiz'' demesine rağmen Galatasaray'ın Göztepe karşısında çektiği ilk isabetli şutun 78’nci dakikada Falcao'dan gelmesi dikkat çekti. Ayrıca bu sezon Süper Lig'de girdiği net gol pozisyonlarını gole çevirme yüzdesi en düşük takım yüzde 26.9’la G.Saray oldu. Sarı-kırmızılılar 16 haftada girdiği 26 gol pozisyonundan sadece 7’sinde gol yapabildi. 

Galatasaray bu sezonu tersten yazıyor

Galatasaray belki de tarihinin en kötü sezonlarından birisini yaşıyor. Bu sezon ligde rakip fileleri sadece 18 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, lig tarihinde ilk 16 haftalar itibarıyla daha az golü en son 1981-82 sezonunda 14 golle atmıştı. Sarı-kırmızılılar ayrıca 2010-11’den sonra, Süper Lig'de üç puanlı sisteme geçilen 1987-88'den bu yana ilk 16 haftalar itibarıyla en düşük puan topladığı ikinci sezonu yaşıyor. O sezon ilk 16 haftada Galatasaray 20 puan toplamıştı bu sezon 24 puan topladı. Terim ayrıca lig tarihinde Göztepe karşısına teknik direktör olarak çıktığı dokuzuncu maçta ilk yenilgisini aldı. Daha önce 8 maçı da Yerim kazanmıştı. İzmir ekibi ayrıca 2002'den bu yana Galatasaray'ı Süper Lig'de 17 sene sonra ilk kez mağlup etti.

Kaynak: Fotospor