Nihat Kırmızı'nın sözleri:

"KADIKÖY'DE SERİ YAKALADIK"

"İki takım için de bu maçlar çok önemlidir. Bu ciddiyetle hazırlanıyoruz. İnşallah futbolcularımız sahaya çıkacak ve aslanlar gibi oynayacak. Kadıköy'de bir seri yakaladık, uzun zamandır Fenerbahçe'ye yenilmiyoruz. Bunu devam ettireceğiz inşallah"

"KİMİNLE OYNADIĞIMIZ ÖNEMLİ"

Kerem oynayacak mı?

"Sahaya kimin çıkacağı önemli değil, kiminle oynayacağımız çok önemli. Tüm oyuncularımız kiminle oynayacağımızı biliyor. Bu ciddiyetle hazırlanıyor. Önemli bir rakibimiz, saygı duyuyoruz. Teknik direktör, oyuncuların durumuna göre son ana kadar kadroyu değişebilir. Biz yönetim olarak buna hiçbir şekilde müdahale etmiyoruz. Son ana kadar kim oynayacak, kim oynamayacak bunun yorumunu yapmak istemiyoruz"

"MOTİVE DURUMDA"

"Torrent, defalarca Real Madrid-Barcelona maçlarını gördü. Galatasaray - Barcelona maçını da gördü. Tabii ki sürekli konuşuyoruz hocamızla. O da maçın önemini biliyor. Çok motive durumda. Galatasaray için, kendisi için, hepimiz için bu maçın önemini biliyor. Önemli olan şampiyonluğa oynamamız da değil, iki takımın da bu sene şampiyonluk şansı yok, ama bu maç her zaman çok önemli. Fenerbahçe ile gazozuna bile oynasak, Fenerbahçe ile oynamış oluyoruz. O ciddiyetle hazırlanıyoz. Hocamız da bunun bilincinde, inşallah bu bilinçle sahaya çıkıp, istediğimizi alacağız"

"ÖNEMLİ RAKİPLERİNİ BİLİYORDU"

"Torrent, uzun zamandır Türkiye'yi takip ediyor. Bütün dünya bu derbiyi bilir. Bütün dünya Galatasaray'ı çok iyi tanır özellikle. Torrrent de Galatasaray'ı takip ettiği için önemli rakiplerini de biliyor. Ciddiyeti de biliyor. O da hazırlanıyor bu maça. Büyük maçlara defalarca çıkmış bir hoca. El Clasico'ya çıkmış bir hoca. Beşiktaş maçına yaşadık, galip geldik. Beşiktaş maçından önce yaşananları biliyorsunuz, çok zor şartlarda çıkmamıza rağmen o maça nasıl hazırlandıysa, Fenerbahçe maçının daha da ciddi olduğunu biliyor, bu ciddiyetle hazırlanacak. 3 sonuçlu bir maç olacak tabii ki, ama kazanan taraf biz olmak istiyoruz. Hocamız buna göre hazırlanıyor. Oyuncularımız da sahada bunu gösterecekler."

"KAZANIRSAK MORAL OLACAK"

"Biz her Fenerbahçe maçına, deplasmandaki her maça aynı ciddiyetle gidiyoruz. Derbi maçlarının tabii ki önemi daha fazla. Taraftarımız ve camiamız bu maçlara daha fazla önem veriyor. Bu maçların kazanılması daha büyük moral motivasyon oluyor. Ama sonuçta hepsi 3 puan. Şu an şampiyonluk şansımız yok, o yüzden de 3 puanın da ötesinde başka bir motivasyon kaynağı olacak. Fenerbahçe maçının ciddiyetini hem oyuncularımız, hem camiamız biliyor. Kazanırsak da hepimize büyük moral olacak."

"İNŞALLAH İLK MAÇTAKİ GİBİ OLMAZ"

"İnşallah ilk maçtaki gibi bizim elimizdeki maç alınıp diğer tarafa verilmez, böyle olmayacağına inanıyorum. O maçtan sonra yaptığımız açıklama ile ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Belli hakemlerin artık sakıncalı olduğunu söyledik, bunları isim isim de söyledik. Başkanımız, defalarca 'Galatasaray'a oynanan oyunları altında herkes kalır' dedi. Bugün gelinen noktada herkes bunun altında kaldı, görüyoruz. İnşallah bundan sonraki süreç daha temiz yönetilir."

"KURAL OLARAK VERİLEBİLİR"

"Atilla Karaoğlan, kural olarak verilmez diye bir şey yok. Ama teamüllerde genelde iki hafta üst üste aynı maça verilmiyor. Kural olarak verilebilir. Bizim Beşiktaş maçımızı yönetmişti. Kötü bir şey düşünmüyoruz, düşünmek istemiyoruz. Tabii ki herkesin gözü üzerinde. İyi bir maç yöneticeğine inanıyoruz. O inançla gidiyoruz Kadıköy'e. Şimdiden hakem hatası konuşmanın bir anlamı yok. Bazı küçük hatalar da yapabilir. Ama önemli maça etki etmesin, kötü niyetli olmasın, sonuçları ağır olmasın."

"FATİH TERİM DUA EDECEK"

Derbi için yayınlanan videoda Fatih Terim yok, doğru buluyor musunuz?

"Çok önemli bir maça çıkacağız. Bu, polemik durumudur. Başka zaman gerekirse konuşuruz. Fatih Hoca, Galatasaray'da önemli başarılara imza atmış, önemli görevlerde bulunmuş bir hocamız. Hepimizin sevdiği-saydığı bir isim. Şu an bana sorarsanız ben bilmiyorum neden yok. Profesyonel arkadaşlar hazırlıyor bunu. Kötü bir niyetle hazırladıklarına ihtimal vermiyorum. Bugün Fatih Terim-yönetim durumu oluşturmaya gerek yok. Bizim için önemli, kenetlenmemiz gereken bir gün. Fatih Hoca, sahurunu yaparken 'İnşallah Galatasaray, Fenerbahçe'yi yener' diye dua edecektir. Yarın başka yönetim gelse, Burak Başkan da Galatasaray kazansın diye dua edecektir. Söyleyeceğimiz bir şey başka yere gidebilir, hiç gerek böyle polemik oluşturmaya."

Rasim Ozan Kütahyalı: "Bana inanmayanlar nerede?" Rasim Ozan Kütahyalı: "Bana inanmayanlar nerede?"

(TV100 / Sporx)