Sadece Galatasaray camiasının değil, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Anadolu’daki takımların önde gelen isimleri, Fatih Terim’in TFF başkanlığına çok yakışacağına inanıyor. Türkiye’de futbolun içinde olan hiç kimsenin Terim’e karşı çıkmayacağını, ayrıca saygı göreceğine de inancı var.

* Milli takımlarda yıllarca görev yaptığı için her camiaya yakın olacaktır.

* Futbolun içinden geldiği için kurulları adaletli kuracaktır. Adalet yönünden çok sıkıntı yaşadığı için adaletsiz davranmayacaktır

* İşi futbol olduğu için, futbolun önüne koyacağı bir şirketi olmayacaktır.

* Her ne kadar rakip olarak görülse de, TFF başkanlığına adaylığını koyarsa olumsuz tepki almayacaktır.

* İşadamı olmadığı için siyasetten bağımsız olacaktır.

* Bilgi birikimi sayesinde TFF başkanlığı ile başlayacak süreçte UEFA’da önemli görevlere hatta başkalığa bile yürümesinin önü açılacaktır.

Galatasaray Başkanlığı için de adı geçiyor

Fatih Terim'in adı ara ara Galatasaray Başkanlığı için de geçiyor. Hatta Mustafa Cengiz yönetiminin sonunda olağan kongrede kendisine teklif yapıldığı ve arkasında birçok önemli ismin durduğu da söyleniyor. Ancak Terim'in buna sıcak bakmadığı ve teklifi kabul etmediği belirtiliyor. Ekonomik krizle boğuşan kulüpte yapabileceklerinin sınırlı olduğunu, şu anda da her şeye kendisinin karar verdiğini, ekstra bir güce erişmeyeceği için başkanlığın kendisi açısından faydalı olmayacağını düşünüyor.

Kaynak: Fotospor