Sarı-kırmızılı ekibin ve Milli Takımın unutulmaz futbolcusu Hasan Kabze, ligdeki şampiyonluk yarışını ve beyaz bir sayfa açan Ay-yıldızlı ekibimizi değerlendirdi.

Sözlerine milli takımımızı değerlendirerek başlayan eski golcü, ‘‘Yeni oluşuma giden bir takımımız var. Ay-yıldızlı ekibimizin biraz daha fazla zaman geçirmeye ve beraber oynama alışkanlığını edinmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ülke ve millet olarak sabırlı olursak bu gençler göğsümüzü kabartacak işlere imzalarını atacaklardır’’ dedi.

G.SARAY BİR ADIM ÖNDE

Ligdeki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Kabze, ‘‘Heyecanla takip ettiğim bir lig yarışı yaşanıyor ligimizde. Ama özellikle Fatih Terim faktörü nedeniyle bu yarışta Galatasaray’ı bir adım önde görüyorum. Camiadaki hava ve büyük maçların içeride oynanacak olmasından dolayı mutlu sona Galatasaray’ı yakın görüyorum’’ ifadelerini kullandı.

''Fatih Hoca beni çağırırsa...''

Antrenörlük eğitimine de devam ettiğini kaydeden Hasan Kabze, Galatasaray’a efsane isimleri yeniden kazandıran Fatih Terim’den telefon gelmesi durumunda, yuvasına geri dönebileceğini söyleyerek şöyle konuştu: ‘‘Hocalıkla alakalı şu anda UEFA kurslarında eğitimime devam ediyorum. Açıkcası şu süreçte herhangi bir takımdan teklif gelse bile tam donanımlı olmadan görev almak istemem. Fakat Fatih hoca beni göreve çağırırsa bu durum değişir, koşa koşa giderim. Hocam, nereye çağırırsa çağırsın çağırdığı yere her zaman giderim.’’

Galatasaray’da sezon sonunda yapılacak başkanlık seçimine de değinen Kabze, ‘‘Ben Fransa’da oynadığım dönemde kulübümüzün başkanı kurucu başkandı. Kulübü 0’dan alıp şampiyonluğa taşıdı. O yüzden sık başkan değiştirmenin başarısızlık getirdiğini düşünüyorum. Kulüplerde istikrar sağlanmalı ki başarı gelsin’’ diye konuştu.