Başta Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim olmak üzere, birçok teknik adam ve spor yorumcusu genç futbolcu hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulunmuştu. İşte Emre Mor hakkında geçmişte yapılan yorumlar.

Emre Mor için kim, ne dedi?

Fatih Terim: "Emre Mor çok önemli bir yetenek ama bazı şeyleri değiştirmesi gerekiyor. Kolektif oynamayı artırmalı."

Rüştü Reçber: "Kıyaslama yapmak istemem ama Salah ile Emre'yi yan yana koyun ben Emre Mor derim yetenek bakımından. Ama bu yetenekleri sergileyebilme bakımından Salah 10 kat daha farklı bir noktada."

Ahmet Çakar: "Emre Mor, dünyanın Allah vergisi sayısız futbolculardan biri. Allah vergisi yeteneğe sahip 10 futbolcu varsa biri de Emre'dir ama yetenek yetmiyor."

Erman Toroğlu: "Emre Mor enteresan bir adam. Çok çabuk, ters iş yapıyor. Fatih Terim, Emre Mor'u Messi yapar Messi."

Levent Tüzemen: "Emre Mor, son sürat araba gibi Galatasaray'ı rakip yarı sahaya götürür."

Ergün Penbe: "Fatih Hoca, Emre Mor'u adam edecektir. Ama biraz da Emre'nin futbol oynamak isteyip istemeyeceği önemli."

Emre Mor geçen sezon Celta Vigo'da ne yaptı?

Celta Vigo ile geçtiğimiz sezon İspanya La Liga'da gol ya da asist üretemeyen Emre Mor sadece 366 dakika süre aldı. 2 kez kadro dışı kalan Emre Mor daha önce kariyeri boyunca Nordsjaell, Dortmund takımlarında forma giydi. Emre Mor'un Celta Vigo ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu.

Geçtiğimiz sezon sık sık Celta Vigo'da disiplinsiz davranışları nedeni ile kadro dışı kalan Emre Mor, Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray'da oynamak için İstanbul'a gelmiş ve görüşmelerde bulunmuştu.

Futbol Arena