Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ev sahipliğine aday olduğumuz EURO2024'ün UEFA tarafından Almanya'ya verilmesine değindi.

Terim, eksiklerimiz olduğunu söylerken, "Şu anda bazı konularda Almanya'dan geri konumdayız. Tesis, saha, o konularda geriyiz. Yapabilir miydik? Muhakkak ki yapabilirdik. Buradan çıkan mesajları iyi alıp, önce Almanya'yı tebrik edelim. Girdik, kaybettik, elimizden geleni yaptı, demek ki yeterli değil. EURO2024'ü neden alamadığımızı tartışmaya açmalıyız. O film böyle olmuş falan, bunlara gerek yok. Yüzleşmeyi doğru yapmak lazım. Saklamadan, kaçınmadan, kaçırmadan, doğru yapmamız lazım. Bunda eksiğiz, şunu yapmamız lazım dememiz lazım" ifadelerini kullandı.

EURO2024 için hazırlanan tanıtım filminde kendisinin olmamasını nasıl değerlendirdiği sorulan deneyimli teknik adam, "Bu sorunun muhatabı ben değilim, muhataplarına soracaksınız. Ayrıca ben tanıtım filmini çok beğendim, hoşuma gitti" cevabını verdi.

EURO2024'ü alamadığımız için üzüldüğünü söyleyen Fatih Terim, "Ben de çok isterim, biz EURO2024'ü alalım. Şehirlerimizin hazırlığı, zemin gibi gibi üzerinde durmamız gereken birçok konu var. Neden alamadığımızı kendi içimizde konuşmamız lazım" dedi.