Fatih Terim, Eren'e alternatif olarak 21 yaşındaki Onyekuru'yu da ileri uçta deneyecek. Burak Yılmaz da kanattan forvete geçmiş ve çok başarılı olmuştu

Galatasaray'da 4-0'lık Trabzonspor yenilgisi moralleri bozarken, takımdaki eksikleri de gün yüzüne çıkardı. Ekibiyle birlikte işe koyulan Fatih Terim, Gomis'in gidişiyle forvette oluşan boşluğu doldurmanın yollarını arıyor.

İlk etapta bu mevkide Eren Derdiyok'u düşünen tecrübeli hoca, bu oyuncunun yetersiz kalması halinde ise Henry Onyekuru'ya şans vermeyi planlıyor. Asıl mevkisi sol kanat olan genç yıldız forvette de oynayabiliyor. Tek eksiği boy ve fizik açıdan zayıf olması. Ancak hızı ve oyun zekasıyla bunu kapatabileceği belirtiliyor.

Onyekuru'nun bu konudaki örneği ise Burak Yılmaz olacak. Kanat olarak parlayan milli futbolcu, forvete geçince çok başarılı olmuş ve Süper Lig'de iki kez gol krallığı yaşamıştı.

GOL YETENEĞİ VAR

Galatasaray'da forma giydiği 4 maçta 2 kez fileleri havalandıran Henry Onyekuru, golü koklama ve gol yollarına girme konusunda oldukça başarılı bir isim.

MUĞDAT DA ALTERNATİFLER ARASINDA

Forvette diğer alternatifi Muğdat Çelik... Akhisar'dan alınan yetenekli oyuncu, kariyerinde 7'si Süper Lig'de olmak üzere 86 gol attı. Asıl mevkisi forvet olan Muğdat'ı teknik direktörleri daha çok kanatlarda ya da yardımcı forvet olarak değerlendirdi.

9 YIL SONRA FORVET ALINMADI

Cimbom, 2009-2010 sezonundan bu yana ilk defa yaz transfer döneminde golcü transferi yapmadı. Sarı-kırmızılı takım o sezon transferde Abdul Kader Keita ve Elano Blumer için toplamda 14.5 milyon euro harcamış, golcü olarak ise Milan Baros ve Shabani Nonda ile devam etme kararı almıştı.

HER SEZON FARKLI BİR YILDIZ GELMİŞTİ

Galatasaray sonraki yıllarda her yaz en az bir forveti kadrosuna kattı. Elmander, Burak Yılmaz, Mehmet Batdal, Umut Bulut, Podolski, Pandev, Eren Derdiyok ve son olarak Bafetimbi Gomis bunlardan bazıları. Gomis'i 6 milyon euro'ya Al Hilal'e satan sarı-kırmızılı yönetim, birçok isimle görüşmesine rağmen ücrette anlaşamayınca yaz transferini golcü almadan kapattı.