Sarı kırmızılılarda futbol yöneticiliği ve sportif direktörlük yapan, Didier Drogba ve Wesley Sneijder gibi transferlerde önemli rol oynayan Bülent Tulun, açıklamalarda bulundu.

İşte Tulun'un açıklamaları:

Didier Drogba ve Weslej Sneijder transferleri nasıl oldu? 

"Drogba serbestti. Onun Fransa’daki menajeri benim yakın dostumdur. O haber verdi. Fatih Terim’e konuyu ilettim. O da memnuniyetle kabul etti. Sneijder transferinde ise onun menajeri Hollandalı eski milli futbolcuydu. Onunla da dostluğumuz vardı. Gittik Inter ile konuştuk ve anlaştık."

Frank Ribery transferinde siz var mıydınız?

"Hayır, ben yoktum. Ribery giderken vardım. O dönem büyük mali problemlerimiz vardı. Ribery’yi 200 bin Euro yüzünden elimizden kaçırdık ama çok ahlâklı bir adam değildi. O kadar çok takım değiştirmesi de boşuna değil. Habersiz gitti. 200 bin Euro alacağı vardı. 2-3 ay geçmişti. FİFA aracılığıyla kulübe protesto çekti ve serbest kalma hakkını kullandı. Bizden ayrıldı. Yetenekli bir oyuncuydu ama dediğim gibi ahlaklı biri değildi."

Fatih Terim ile çalışmak zor muydu?

Faruk Süren'den Galatasaray yorumu: "Bizans gibidir..." Faruk Süren'den Galatasaray yorumu: "Bizans gibidir..."

"Hayır zor değildi. Fatih Hoca, Türk futboluna mal olmuş bir teknik adam. Kendisini gençliğinden beri tanırım. Galatasaray’a çok emeği olmuş bir insandır."

Size göre Fatih Terim tekrar Galatasaray’ın başına gelir mi?

"Valla gelsin isterim ama biraz zor gibi görünüyor. Bu kadar karmaşık olaylardan sonra Fatih Hocanın da keyfi ve heyecanı kaçmış olabilir."

(Sporx)