Süper Lig’deki İzmir derbisinde Göztepe’yi 2-1 mağlup eden Altay’ın Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Süper Lig’deki İzmir derbisinin Türk futbolu adına büyük bir kazanç olduğunu ifade ederek, “Yıllarca kaptanlığını yaptığım Altay’da Göztepe’ye karşı çok önemli maçlar oynadık. İki takım arasındaki rekabet benim için hep sahada oldu. Futbolculuk dönemimde en önemli dostlarım hep Göztepeli ağabeylerimdi” dedi.

Maçın ilk yarısını penaltıların belirlediğini söyleyen Denizli, “Çok yüksek tempoya çıktık. Penaltıdan sonra biraz sendeler gibi olduk. İkinci yarıda maçın dönmemesi mümkün değildi. Zaman zaman kontra ataklar gördük kalemizde. Altay camiası adına önemli bir sonuç oldu. Bu rekabet hep böyle güzelliklerle devam eder inşallah” diye konuştu.

A Milli Futbol Takımı konusunda sorulan soruya de cevap veren Denizli, “Fatih Terim Şenol Güneş ile ilgili açık beyanlarda bulundu. Bunun üzerine bir şey söylemeye gerek yok. Türkiye Futbol Federasyonu Türkiye’de milli takımın başına geçebilecek kalitede birini bulamadı herhalde” dedi.

STEFAN KUNTZ AYRILDI, YARDIMCISI DA HAZIR

Almanya Futbol Federasyonu, teknik direktör Stefan Kuntz'un Türkiye ile anlaşması halinde Almanya U21 Milli Takımı'ndaki sözleşmesinin feshedileceğini duyurdu

"Almanya Futbol Fderasyonu, Stefan Kuntz'un Türkiye milli takımının teknik direktörü olarak Türkiye Futbol Federasyonu ile çalışabilmesi için mevcut sözleşmesinin iptal edilmesini oy birliğiyle kararlaştırdı.

Stefan Kuntz'un Alman U21 milli takımındaki başarıları ve Türkiye ile olan özel ilişkisi nedeniyle DFB, bu anlaşmayı engellemek istemedi. Bu adım Türk ve Alman futbolu arasındaki dostluğun da bir ifadesidir."

Öte yandan Alman Gazetesi Bild, Kuntz'un yardımcılığı için teklif yapılan ismi de duyurdu. TFF'nin, son olarak Hannover'i çalıştıran Kenan Koçak için görüşmeler yaptığı belirtildi.

(HT Spor)