Galatasaray ile 4. dönemini yaşayacak olan Fatih Terim, resmi sözleşmeye imzayı attı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fatih Terim canlı yayında açıklamalarda bulunuyor...

Dursun Özbek şu açıklamalarda bulundu: 

Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyacak tek aday benim kafamda Fatih Terim'di. Bunu bir şekilde halletmek gerekirdi. Kendisini aradım buluşmak istedim. Başkana başkanlığını hissettiren bir tavırla sevgili hocam nerede isterseniz orada buluşalım dedi. Galatasaray'ın ihtiyacını konuştuk. Derhal hazır olduğunu söyledi.

ALACAĞI ÜCRET

Ne ücret istiyorsunuz dedim, başkanım bu konular ağzınızdan çıkmamış olsun dedi. 1974'te Galatasaray'a atmış olduğum imza geçerlidir. Galatasaray ile para konusunu hiç konuşmadım. Burası benim yuvam dedi. Ne takdir ederseniz yazın dedi. Ben de 1905 lira yıllık ücret versem olur mu dedim, kendisi de sevinçle karşıladı. Bunca zamandır kimseye nasip olmamış başarı çizgisi için kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemde de başarılar diliyorum. Hoşgeldin hocam...

Fatih Terim'in açıklamaları: 

Sayın başkanımız çok güzel şekilde izah etti. Ben de bir iki katkıda bulunayım. 2 şey konuştuk biri ekonomi, diğeri süre... Sürenin önce 20 Ocak'a kadar seçilirsiniz/seçilmezsiniz, ardından mayısa kadar olmak üzere bir konuşma geçti. Sayın başkanımıza, değerli yöneticilerimize ve tüm Galatasaray çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Hayatım burada geçti. Zaman zaman ayrılıklar oluyor isteseniz de istemeseniz de. Ayrılıklardan ziyade bağlılıklar daha ağır basıyor. Galatasaray'ın son aylardaki durumuna baktığımızda neden olmasın diyen benim. Gelip benden Galatasaray'ın size ihtiyacı var denildiğinde görev almam gerektiği ve elimi taşın altına sokmam gerektiğine inandığım için buradayım. Yapacak çok işimiz var. Genel olarak ilkleri yapmış bir camianın yeni ilklere yapmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Daha fazlası için buradayız. Bugün burada 2 gün sonra çok da sevdiğim renktaşımız olan Göztepe ile oynayacağız. Muhteşem bir camiadır o da. Bugün de ilk antrenmanıma çıktım. Zamanımız var ama çok değil. Bir an önce kolları sıvamalıyız.

TUDOR SÖZLERİ

Bu arada da, Galatasaray'a hizmet etmiş sevgili meslektaşım Igor Tudor'a da yaptıkları için sonsuz teşekkür ediyorum. 

20 kişiyiz ve eksiğimiz var. Sol bekimiz yok. Sol ayaklı bir sol bekimiz yok. Var olan da ameliyat oldu. Kadromuzdan birini koyacağız. Mecbur olmadıkça sol ayaklı olmayan birini sol kanada koymam ama mecburiyetimiz var. Sonrasında hem fizik, hem teknik hem de takım bütünlüğü içerisinde felsefemizi oturtacağız. Yeter ki pazar gününü kazasız geçelim. Buca maçından önce bazı futbolculara izin verebiliriz. Başkanımızla şeffaf bir ilişki içerisinde gideceğiz. Acil bir rapor hazırlayacağım. Ama en büyük transferimiz, mevcut oyuncularımızın performansını artırmak olacak. Bu oyuncuların kapasiteleri bu değil. Hakan Balta bugün olsa sol bek oynayacaktı. Kadroya yazılmadığı için oynatamıyoruz. De Jong'u da geri çağırdım. İkinci yarı itibariyla birlikte devam edeceğiz.
 
TRANSFER MÜJDESİ
 
Takıma bir iki kalite ismi ekleyeceğiz. Scout ekibimiz zaten çalışmış hazır durumda. Onların bazı raporları var.
 
Derbi herkesin çok beklediği ve kaybetmek istemediği şeyler. Bu her zaman olmuyor. Kaybederken de o reaksiyonu göstermek benim için çok önemli. Kaybettik ama müthiş mücadele ettik, onlarla gurur duyuyoruz denmesi önemli.
 
3-4 gündür altyapı sorumlumuz Emrah kardeşimiz vardı. Bugün de benimle olmasını istedim. Devre arasında başlarken yardımcılarım benimle başlayacak. Yerli var, yabancı var. Bir araya geleceğiz, paylaşırız.
 
Tweet atma olayı, kızlarımın fikriydi. Bir gün geri dönersen böyle bir şey yapalım, unutma demişlerdi geçen sene. Twitter kullanmam da mecbur oldukça ama bundan sonra ümit ederim ki daha sık kullanırım. Başkana 'Müsaade ederseniz böyle paylaşayım' dedim. Tweet tarihe geçmiş. Biz de tarihe geçmeyi severiz.
 
Galatasaray bu ülkenin en önemli değerlerinden bir tanesidir. Ben de böyle bir camianın mensubu olmaktan her zaman gurur duydum. Şimdi kaldığımız yerden devam etmek zamanıdır. Geçmişteki başarıların üstüne koymak için buradayım.