Galatasaray’ın scout ekibi daha Özbekistan’ın Bunyodkor takımında oynadığı sırada Eldor Shomurodov’u Fatih Terim’in önüne koydu. Terim de beğendi. 2019-20 transfer döneminde yönetime 1.90’lık dev Özbek golcünün transfer edilmesi için rapor verdi.

Bir görüşme yapıldı. Kulübü Rostov 2.5 milyon Euro’ya oyuncunun bonservisini bırakmaya hazırdı. Eldor da 250 bin Euro’ya Galatasaray forması giymeye evet dedi. Bir süre görüşmeler devam etti. Andone’un sözleşmesi feshedilebilseydi, Özbek forvete imza attırılacaktı. Ancak olmadı. Rumen oyuncunun da Galatasaray’a faydası olmadı.

O dönemde Eldor’un adı sık sık Galatasaray ile anılırken 21 Kasım’da milli maçtan sonra, “Ben bilmiyorum ki… Başkan beni satmayacağını söyledi ama… O bırakmazsa bir yere gidemem ki. Bana sorarsa gitmek isterim tabii ki de. Soracak mı? Bilmiyorum ki. Türkiye’de akrabalar var. Bana kameradan gazetelerdeki fotoğraflarımı gösterdiler. Bana ‘sen misin?’ diye sordular” açıklaması bile yaptı.

JUVENTUS PEŞİNE DÜŞTÜ

Galatasaray daha sonra oyuncunun peşini bıraktı. Genoa Ekim ayında 7.5 milyon euro verip, Eldor’un bonservisini aldı. Özbek oyuncu bu sezon 3 gol ve 1 asistle pek de başarılı olamadı. Ancak öylesine faydalı oldu ki, Juventus devreye girdi.

La Gazzetta Dello Sport’un iddiasına göre Juventus, Genoa’ya teklifini iletti. Genoa ise Özbek golcü için 45 milyon euro istedi.

(Fotomaç)