FORTUNA'DAN İKİ TAKİP

Transferde önceliği yerli isimlere veren Cimbom, Fortuna Düsseldorf'ta oynayan iki oyuncuya talip oldu. Galatasaray, Almanya’nın Fortuna Düsseldorf takımında forma giyen gurbetçi oyuncular Kenan Karaman ve Kaan Ayhan’ı da transfer listesine aldı. (Hürriyet)

İKİSİ DE GELEBİLİR

Fortuna Düsseldorf, 25 yaşındaki forveti Kenan Karaman için 1 milyon Euro talep ederken, kulüplerin bu rakamda anlaşması bekleniyor. Galatasaray, aynı takımın savunmasında görev yapan Kaan Ayhan’ın durumunu da yakından takip ediyor.

EREN GİDECEK

Eren Derdiyok’un sezon sonu takımdan ayrılacak olması ve Sinan Gümüş’ün durumunun belirsizliği nedeniyle transferde önceliği yerli isimlere veren sarı kırmızılılar, Kenan Karaman için Fortuna Düsseldorf ile masaya oturmaya karar verdi. Forvet pozisyonunun yanı sıra sol ve sağ kanatta da oynayabilen 25 yaşında ve 1.89 metre boyundaki Kenan için Fortuna Düsseldorf 1 milyon Euro talep ederken, kulüplerin bu rakamda anlaşması bekleniyor. Bu sezon 17 maç oynayan Kenan, 1 gol attı, 2 asist yaptı.10

SEMİH YERİNE KAAN

Sezon sonu Sparta Prag’a dönecek olan Semih Kaya’nın yerine Türk stoper arayan Galatasaray, tıpkı Kenan Karaman’la aynı takımda forma giyiyor Kaan Ayhan’ı takibe aldı. Tıpkı Kenan gibi Fatih Terim tarafından A Milli Takım’a kazandırılan Kaan da, savunmanın her yerinde ve ön liberoda oynayabiliyor. Fortuna Düsseldorf ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan 24 yaşındaki savunmacının kontratında çıkış maddesi olduğu ve durumunun yakından takip edildiği belirtildi.

Öte yandan Kaan Ayhan'ın adı Beşiktaş ile de geçiyor...

TRANSFERİN DİĞER 5 GÖZDESİ

FFP kriterleri nedeniyle ayağını yorganına göre uzatmak isteyen G.Saray,  bonservis bedeli ödemeden transfer yapma peşinde. Hürriyet'in haberine göre; Aslan bu nedenle, kulüplerinden ayrılması gündemde olan beş ismi yakın takibe aldı.

İŞTE MASADAKİ 5 FUTBOLCU

Avrupa kupalarından men cezası almamak için UEFA’nın finansal fair play (FFP) kriterlerini harfiyen uygulayan ve bonservis kısıtı nedeniyle sezon sonunda bedelsiz oyuncu transferlerine imza atmayı planlayan Galatasaray, bu bağlamda beş futbolcuyu gündemine aldı. Devre arasında kadroya dahil olan Christian Luyindama’nın zorunlu satın alma opsiyonu nedeniyle yaz transfer sezonuna eksi 5 milyon euro ile başlayacak olan Galatasaray’da, mayıs ayında sözleşmesi bitecek 5 futbolcunun ismi masada...

RYAN BABEL

Fulham ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Ryan Babel’in ismi ilk sırada... Galatasaray’ın Babel için tek şartı aynı, aynı menajerle çalışan Ryan Donk gibi başarı opsiyonlu 1+1 yıllık sözleşme... Babel de Galatasaray’a sıcak bakarken Hollandalının Çin ya da Arap ülkelerinden daha cazip teklif almaması halinde bu transferin gerçekleşmesi bekleniyor.

FATİH ÖZTÜRK

Sarı kırmızılıların ocak ayında transfer görüşmelerine imza attığı ve ‘Bonservis sorununu çözersen hemen imzaları atalım’ dediği Akhisarspor kalecisi Fatih Öztürk, 6 ay rötarlı da olsa imzayı atacak. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Öztürk’ü Galatasaray bedelsiz olarak 2 yıllık kontrat karşılığında kadrosuna katacak, Fernando Muslera’nın arkası da sağlama alınacak.

DOUGLAS

Sivasspor’un, Barcelona’dan kiraladığı Douglas da bedelsiz olması nedeniyle Galatasaray’ın alternatifleri arasında... Sivasspor ile oynanan ve 4-2 sona eren maçta Galatasaray’a karşı iki asiste imza atan Douglas’ı, teknik direktör Fatih Terim’in beğendiği öğrenildi. Tecrübeli teknik adamın tercihine göre Galatasaray’ın bonservisi elinde olan iki sağ bek Şener ile Douglas’tan birini kadrosuna katması bekleniyor.

GÖKHAN
Beşiktaş’ta kadro dışı bırakılan, son açıklamaları nedeniyle yönetimle de arası açılan tecrübeli golcü sezon sonunda kesin olarak siyah beyazlılardan ayrılacak. Terim’in Milli Takım’da şans verdiği 27 yaşındaki futbolcunun, yeniden tecrübeli teknik adamla çalışmak istediği ve G.Saray’a sıcak baktığı öğrenildi.

ŞENER ÖZBAYRAKLI

Fatih Terim’in Milli Takım’daki iki gözdesi, Gökhan Töre ve Şener Özbayraklı da gelmeye hevesli. Beşiktaş’ta kadro dışı kalan Töre’nin, Milli Takım’da kendisine güvenen, şans veren Terim ile çalışmayı çok istediği öğrenildi. Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Şener’i de menajeri sarı kırmızılılara önerirken tecrübeli sağ bek Aslan’a yeşil ışık yaktı.

Webaslan