Terim, Galatasaray’a bir önceki gelişinde oyunun en kilit noktalarından biri olarak orta sahanın ortasını belirlemiş ve bu bölgede Felipe Melo ile Selçuk İnan arasındaki müthiş uyum sayesinde önemli işlere imza atmıştı. Başarılı teknik adam Galatasaray’a bu gelişinde de orta sahaya çok önem vermesine rağmen, henüz Melo-Selçuk etkisi yapacak ikiliyi bulabilmiş değil.

MELO-SELÇUK İKİLİSİ GİBİ OLMADI

Peki Galatasaray Felipe Melo’nun 2015/2017 sezonunda Inter’e gitmesinin ardından orta sahada neden bir türlü istenen havayı yakalayamadı? Bu bölgede kimler, nasıl bir performans sergiledi?

AYNI SEZON GELDİLER, OLMADI

Galatasaray, Melo’nun ayrıldığı sezon orta sahanın göbeği için Jem Karacan ve Jose Rodriguez’i transfer etti. Ancak iki oyuncu da sarı-kırmızılı takımda 11’in düzenli oyuncusu olmayı başaramazken, takımdaki kariyerleri de kısa sürdü. Jem Karacan ve Jose Rodriguez, bir sezon sonra takımdan gönderildi.

DE JONG DA BEKLENENİ VEREMEDİ

Melo’nun ardından bir sezon sonra Galatasaray bu bölgeye yine önemli bir takviye yaptı. Hollandalı tecrübeli oyuncu Nigel de Jong, MLS ekiplerinden LA Galaxy’den transfer edildi. Hollandalı oyuncu büyük umutlarla gelmesine rağmen Selçuk İnan ile birlikte 11’in düzenli oyuncusu olamadı. Tecrübeli oyuncu Tudor döenminde kadro dışı bırakılmış ve Fatih Terim’in gelmesinin ardından da takımdan ayrılmıştı.

RYAN DONK BİRAZ YAKLAŞTI

Tudor döneminde kadro dışı kalan ancak Fatih Terim’in gelmesiyle bambaşka bir kimliğe bürünen Ryan Donk, yavaş yavaş performansını yükseltse de, hala Felipe Melo etkisinin çok uzağında… Galatasaray’ın sözleşmesini uzattığı Donk’un bu sezon Melo etkisi yarataıp yaratamayacağı merak konusu olmayı sürdürüyor.

BADOU NDIAYE ARANAN İSİMDİ AMA…

Felipe Melo etkisi yaratmaya en çok yaklaşan isim Galatasaray’ın Osmanlıspor’dan geçen sezon başı transfer ettiği Badou Ndiaye oldu. Ndiaye Galatasaray’da iyi bir performans çizerken, devre arasında Stoke City’nin yolunu tutunca yine bu bölgede aranan ikili uyum sağlanamamış oldu.

FERNANDO’NUN YANINA BİR İSİM

Fatih Terim, Galatasaray orta sahasının ortasında Fernando’nun yanına bir isim arıyor. Aslında Terim’in geldiği dönemde Baodu Ndiaye bu bölge için çok idealdi ancak Stoke City’e gitmesi nedeniyle Terim, Fernando ile uyum sağlayacak ikinci ismi henüz bulamadı.

TERİM, NDIAYE-FERNANDO’YU İSTİYOR

Galatasaray, orta saha için transfer çalışmalarına devam ederken, Fatih Terim Fernando’nun yerine Stoke City’den kiralamaya çalıştıkları Badou Ndiaye’yi düşünüyor.