Galatasaray'da transferde golcü takviyesi için girişimler hızlandırıldı. Galatasaray'ın Jean Michael Seri'yi kadrosuna katmasının ardından gözler 'golcü' takviyesine çevrildi. Dünyaca ünlü golcü Radamel Falcao ile Galatasaray yönetiminin temasa geçmesi büyük yankı uyandırdı. Monaco'dan elde ettiği 8 milyon euroluk ücreti Galatasaray'dan talep eden Falcao'nun dışında Ally Samatta'da gündemde yer alan diğer isim oldu.

İdari Menajer Şükrü Hanedar'ın, Belçika'ya giderek transferi adına görüştüğü Samatta'yı ise bizzat Fatih Terim'in istediği ortaya çıktı. Samatta için Genk kulübü 15 milyon eurodan açmıştı. Fatih Terim'in tercihinin ise mevcut maliyetler içerisinde genç, gelişime açık ve gelecekte bonservis geliri de yaratabileceğine inandığı Samatta'dan yana olduğu belirtildi. Tanzanyalı golcü geçtiğimiz yıl Genk forması ile çıktığı 51 maçta 32 gol 6 asistlik performans sergilemişti.

Kariyerine River Plate takımında başlayan Falcao, Porto, Atletico Madrid, Monaco, Manchester UNited ve Chelsea gibi takımlarda forma giydi. 33 yaşındaki futbolcunun Monaco ile 2020 yılına kadar sözleşmesi devam ediyor.

Kariyerine ülkesinde başlayan ve 2016 yılında Genk'e transfer olan Samatta, geçen sezon 51 resmi maça çıktı ve 32 gol atarak yıldızlaştı. 26 yaşındaki futbolcu Tanzanya Milli Takımı'nda da bugüne kadar 45 maçta 17 gol attı.

Futbol Arena