Galatasaray, Yuri Alberto'ya kanca attı. Galatasaray’da Asbaşkan Abdürrahim Albayrak, Divan Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, “gelecekte büyük transfer olmayacak. Genç kardeşlerimize yöneliyoruz” açıklamasını yaptı.

Fatih Terim ve scout ekibinin bir süredir özellikle sözleşmesi sezon sonunda tamamlanacak genç oyuncularla ilgili bir çalışması olduğu biliniyor. Tecrübeli teknik adam, sezon sonunda kiralık sözleşmeleri bitecek Mario Lemina ve Michael Seri’nin yerine birer ön libero ile 8 numara, Henry Onyekuru’nun yerine bir kanat oyuncusu ve kiralık sözleşmesi bitecek olan Florin Andone’un yerine bir forvet oyuncusu istiyor.
Fatih Terim’in verdiği bu liste üzerinden scout ekibi çalışma yaparken, tecrübeli teknik adamın önüne uzun bir liste konuldu. 

Galatasaray'da Yuri Alberto göze çarptı

Bu listede Fatih Terim’in gözüne çarpan isimse Santos’ta forma giyen Yuri Alberto oldu… hem sağ hem de sol kanatta oynamasının yanı sıra 2001 doğumlu oyuncunun forvet hattında da forma giyebilmesi Fatih Terim’in dikkatini çekti. Tecrübeli teknik adam, 1 Temmuz’da sözleşmesi bitecek olan Yuri Alberto’nun menajeriyle temas kurulmasını istedi. Eğer şartlar uygun olursa Galatasaray 18 yaşındaki Brezilyalı yıldız adayıyla 1 Mart itibariyle sözleşme yapabilir.

Kaynak: Fotospor