Göztepe'ye 21. şampiyonluğunu kazanmak için giden Galatasaray'da taktik ve psikolojik hazırlıklar sürüyor. İzmir'den 1 puanla ayrılsa dahi mutlu sona ulaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, buna rağmen kesinlikle beraberliği düşünmüyor. 1 puan hesabının çok riskli olduğuna inanan İmparator, talebelerine 'galibiyet' istediğini söylüyor. Tecrübeli çalıştırıcı, ligde herhangi bir iddiası bulunmayan Göztepe'ye maçın ilk saniyesinden itibaren hızlı bir biçimde baskı kurulmasını talep ediyor.

ANAHTARLARI GARRY&FEGHOULİ
Galatasaray son haftalarda çok erken goller bularak seri galibiyetler almıştı. Terim, Göztepe karşısında da aynı oyun planının uygulanmasını ve ilk dakikalarda rakibin üstüne kabus gibi çökmek istiyor. Özellikle Rodrigues, Belhanda ve Feghouli'den kaleye hızlı ve direkt bir şekilde gitmesini isteyen Terim, Gomis'e özgüven aşılıyor. Takımına deplasman fobisini unutturan başarılı çalıştırıcı, Göztepe karşısında Ali Sami Yen'deymişcesine coşkulu bir futbol bekliyor.

SON 4 GİBİ OLSUN!
Süper Lig'de üst üste son beş karşılaşmasını kazanan Aslan, bunların dördünü ilk 25 dakikada bulduğu gollerle koparttı. Sarı-kırmızılılar, Alanya deplasmanında ilk 16 dakikada iki gol buldu. Ardından Beşiktaş karşısında 23'te Fernando'yla öne geçen Cimbom, Akhisar deplasmanında ise ilk 18 dakikaya iki gol sıkıştırmıştı. Son oynanan Yeni Malatya maçında ilk 12 dakikada iki gol bulan Galatasaray, maçları erkenden söküp almayı başardı. Aslan, son 5 maçta sadece Başakşehir müsabakasında erken gol bulamamıştı fakat o karşılaşmayı da 2-0 kazanmıştı.

FLORYA'DA İZMİR SEVİNCİ
Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in, Göztepe ile İzmir'de oynanacak karşılaşmaya Florya'daki tüm çalışanlarla gitme kararı alması sevinç yarattı. Çaycısından, malzemecisine kadar herkesin şampiyonluk maçına şahit olacak olması, çalışanları olduğu kadar takımı da mutlu etti..