Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile yollarını ayırdı.

TFF'den yapılan açıklamada, yönetim kurulunun Lucescu ile gerçekleştirdiği toplantının ardından sözleşmesinin karşılıklı feshedilmesi konusunda Rumen teknik adamla anlaşmanın sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu olarak, Türk futbolu için yapmış olduğu çalışmalar ve A Milli Takım'da geleceğin takımını oluşturmak adına genç futbolcular konusunda gösterdiği hassasiyet için Sayın Mircea Lucescu'ya teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz." denildi.

Lucescu'ya ne kadar tazminat ödeneceği ise Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanmadı.

Luce'den önce görevde olan Fatih Terim'in, "Haksız ve tek taraflı olarak iş akdinin fesih edildiği" gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) aleyhine açtığı 3 milyon 500 bin euro tazminat davası sonuçlanmış, Mahkeme, TFF'nin Fatih Terim'e toplam 9 milyon 324 bin TL erken fesih bedeli ödemesine hükmetmişti.

O dönem Fatih Terim'in alacağı tazminat tartışma konusu olurken deneyimli hocaya ödenecek parayla ilgili ünlü isimler de tepkisini ortaya koymuştu.

Toplumun her kesiminden Terim’e tepki yağarken, sanat camiasından da konuyla ilgili açıklamalar gelmişti.

Terim'in kızı Merve Terim'den sanatçılara sert tepki geldi. 

Fatih Terim'in kızı Merve Terim'den sanatçılara tazminat göndermesi!

Lucescu'nun alacağı tazminat konusunda da aynı hassayiyeti beklediği ifade eden Merve Terim, şu ifadeleri kullandı: Sevgili sanatci dostlarimizdan,Lucescunun tazminati icinde ayni hassasiyeti bekliyor, haklarini helal etmediklerini soyleyen twitler bekliyorum, Zira sanatci dedigin her konuya duyarli olmali, Aksi takdirde, tepki kisiye odakli olur, onyargiya donusur...

Fanatik