Galatasaray’ın Ankaragücü ile oynadığı karşılaşmada özellikle ilk yarıda ortaya koyulan çok eleştirildi. 45 dakika boyunca rakip kaleye gitmekte çok zorlanan, şut dahi çekmekte güçlük çeken sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim bölüm bölüm çileden çıktı.

Terim’in isyanı basın tribününden de duyuldu. Tecrübeli teknik adamın sesi adeta takımı uykudan uyandırırken Saracchi’nin taşıdığı topta Babel maçın skorunu belirleyen golü attı.

''Diagne'den beklentimiz yüksek"

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Mbaye Diagne'den beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

Maçın 2. yarısında oyundan aldığı Senegalli santrforla ilgili soru üzerine Terim, "Diagne'den beklentimiz yüksek. Daha yüksek performans vermeli. Bugün onun için çıkardım. Ne olursa olsun Galatasaray sağdan soldan orta atan, bir takım. Çok uzaklardan değil son çizgiye kadar gelerek orta atan bir takımız. Birçok top kesildi. Öncelik alması gerekirdi. İnşallah o da kendisine dikkat eder ve daha iyi oynar." değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Terim, "Galatasaray kazanıyor ama iyi futbol oynamıyor." ifadelerinin yer aldığı soruyu, "Kazanıyor ama yok, kazanıyor. Meşru ve legal kazandığına göre kazanıyor. Sonuçta üç puanı alıyoruz. Almadığı zaman zaten her şey kötü. Müthiş oyun oynamayıp 3 puan alıyorsak, demek ki oynandığı zaman daha rahat alacağız demektir. Bunların telafisi vardır, puanların yoktur. Biz de çok gereksiz puanlar kaybettik." diyerek yanıtladı.

(Ajansspor)