22 yaşındaki golcü oyuncu için her türlü imkanların seferber edilmesini isteyen Terim, genç oyuncuyla da birebir iletişime geçti.

Önce Kerem ve Halil’i parlatan şimdi de Barış'ın üzerinde çalışan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in son keşfi Metehan Güçlü oldu. PSG alt yapısından yetişen henüz 19 yaşındayken 1.5 milyon Euro’ya Rennes tarafından transfer edilen genç oyuncu için sarı-kırmızılılar ilk teması kurdu.

Galatasaray yönetimi geçen sezon Valenciennes’de kiralık oynayan Metehan’ı satın alma opsiyonu ile kiralamak için Rennes’in kapısını çaldı. Kısa süre önce Hırvat golcü Majer’i transfer eden Rennes son olarak da Kayserispor’dan Doğan Alemdar’ı kadrosuna katmıştı.

Metehan’ın en büyük özelliği Halil gibi forvetin her bölgesinde oynayabilmesi. Aynı zamanda Türk U-21 Milli Takımı’nda da forma giymesi.

MBAPPE DETAYI

2012 yılında Kylian Mbappe ile birlikte PSG Performans Geliştirme Merkezi'ne giriş yapan Metehan Güçlü, 2016 yılında PSG U17 takımıyla lig şampiyonluğu yaşamıştı.

PSG’nin U-17 takımında 2016 yılında lig şampiyonluğu yaşayan Türk futbolcu, 21 maçta 25 kez fileleri sarsarak gol krallığına ulaşmıştı.

(Fotomaç)