Sözleşmeleri sona eren Türk futbolculardan Yasin ÖztekinKoray GünterEray İşcan ve Hakan Balta ile yollarını ayırma kararı alan Galatasaray’da, kadrodaki yerli oyuncu sayısı hem UEFA hem TFF’nin belirlediği sınırların altına indi.

TFF’ye bildireceği 28 kişilik listede en az 14, UEFA’ya vereceği A listesinde ise 8 (en az 4’ü Türkiye’de yetişmiş) futbolcu bildirmesi gereken Galatasaray’da, yerli transferi şart oldu.

Sarı kırmızılıların mevcut kadrosunda sadece 7 yerli oyuncu (Serdar Aziz, Sinan Gümüş, Selçuk İnan, Ahmet Çalık, Eren Derdiyok, Tolga Ciğerci, Tarık Çamdal) kaldı.

Ahmet Çalık şimdilik takımda kaldı

Takımda kalan yerlilerden Tolga ve Tarık da gelecek sezonun kadrosunda düşünülmediği için, Türk futbolcu sayısı 5’e düşecek. Galatasaray yönetimi ve teknik direktör Fatih Terim transfer çalışmalarını bu doğrultuda yürütüyor.

Sarı kırmızılıların ilk etapta altyapıdaki Batuhan Şen, Ozan Kabak ile Atalay Babacan’ı A takıma alıp isimlerini TFF ve UEFA’ya bildirmesi bekleniyor. Ayrıca, Muğdat Çelik, başta olmak üzere bazı yerli futbolcular transfer edilecek.

Yine, gelişimini tamamlaması amacıyla kiralık gönderilmesi düşünülen Ahmet Çalık’ın da bu kriterler nedeniyle şimdilik takımda tutulmasına karar verildi.

Kaynak: Hürriyet