LEVENT ŞAHİN KİMDİR?

1973 Adana doğumlu antrenör Levent Şahin, futbolculuk kariyerine amatör takımlarda başladıktan sonra, dönemin ikinci lig ekibi İskenderunspor’da profesyonelliğe adım attı. Yaşadığı ağır sakatlıklardan sonra futbolculuk kariyeri son bulan Levent Şahin,daha sonra antrenörlük alanına yöneldi.

Gazi Üniversitesi’nde futbol antrenörlüğü alanından mezun olan Şahin, yine aynı üniversitede Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini tamamladı ve İngilizce biliyor.

TFF tarafından 2012 yılında ilk defa UEFA standartlarında düzenlenen eğitimle Pro Lisans sahibi oldu. Levent Şahin geçen sezon Adanaspor’u çalıştırmış ve 11 maçta üç galibiyet, bir beraberlik, yedi mağlubiyet almıştı. Levent Şahin 2009-2010 sezonunda ise Bugsaşspor’u çalıştırmıştı.

Sırasıyla Spor Toto Süper Lig takımlarından Ankaraspor, Gaziantepspor, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Gençlerbirliği ve Ankaragücü’nde antrenör olarak görev alan Levent Şahin, 2012 yılında A2 Milli Takımı antrenörlüğüne getirildi.

Fatih Terim’in Türkiye Futbol Direktörü olmasının ardından, A Milli Futbol Takımı’nın yardımcı antrenörü olarak görevlendirildi.

Fransa’da düzenlenen EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyona’sında Fatih Terim’in 1. yardımcısı olarak görev aldı.

(Skor)