Bundesliga'da Mainz takımında forma giyen genç sauvnmacı için girişimlere başlandı. Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in ısrarla stoper takviyesi istemiş üzerine yerli defans oyuncusu için harekete geçilmişti. Alternatif isimlerden biri olan ve Galatasaray'ın görüşmelere başladığı Ahmet Gürleyen için kiralama formülü düşünülüyor. Mainz forması giyen genç stoperin transfer edilmesi için harekete geçildi.

Kariyerine Zehendorf takımında başlayan ve 2016 yılında Mainz altyapısında transfer olan Ahmet Gürleyen, geçtiğimiz sezon A Takıma yükseldi. Türkiye U19 Takımı'nda forma giydikten sonra Almanya U20 Takımı'nda oynamaya başlayan 20 yaşındaki genç stoperin çift pasaportu bulunuyor. Ahmet Gürleyen stoper dışında ön liberoda da görev yapabiliyor.

AHMET GÜRLEYEN KİMDİR?

26 Nisan 1999 doğumlu olan Ahmet Gürleyen, 2016'dan bu yana Mainz'da forma giyiyor. Şu ana kadar A takımda sadece 1 maça çıkan 20 yaşındaki stoper, Mainz'in alt yaş takımlarında ise 60 müsabakada görev aldı ve 5 gol, 1 asist ile oynadı. Almanya U20 takımında da forma giyen Ahmet, 2 maça çıktı ve 1 gol kaydetti.

Kaynak: Fotomaç