Galatasaray, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olacak kadroyu oluşturmak üzere transfer çalışmalarına başladı. Çalışmalar teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda sürerken sarı kırmızılı yönetim deneyimli çalıştırıcının istediği o ismin transferi için girişimlerini hızlandırdı.

Akşam'ın haberine göre Galatasaray'ın listesindeki isim küme düşen Bursaspor'da forma giyen 23 yaşındaki sol bek Umut Meraş. Ömer Bayram'ı gözden çıkaran Terim, yeşil beyazlıların genç oyuncusunun transfer edilmesini istedi. Sezon başında Boluspor'dan 265 bin euro karşılığında transfer edilen 23 yaşındaki sol bek, Spor Toto Süper Lig'deki ilk sezonunda dikkatleri üzerine çekti ve Terim'in gözdesi oldu.

Transfer için temaslar başlarken küme düşen Bursaspor da Umut'tan gelecek para ile borçların bir kısmını kapatmanın hesaplarını yapıyor. Bu sezon ligde 30 maçta forma giyen Meraş, 2 asist yaptı. Meraş, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Yunanistan'ı 2-1 mağlup ettiği hazırlık maçında ilk 11'de başlamış ve 90 dakika sahada kalmıştı.