Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım’ın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda Letonya ile deplasmanda 1-1 berabere kaldığı maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Milli Takım’ın, Letonya karşısında öne geçtikten sonra kazanamamasının bir hata olduğunu belirten Terim, oyuncu seçimini kendisi yaptığı için bu hatanın da kedisine ait olduğunu söyledi. 

Kazanmamız gereken bir maçı kazanamadığımızı belirten Terim, "Maçın yorumu, kazanmalıydık. 1-1'lik beraberlik bizim işimize gelmez, ama kazanamadık. Oyncularım ellerinden geleni yaptılar. Oynatma, seçim bana ait olduğuna göre hata da bana aittir. Ben onlara güvendim, ama olmuyor. Kaçırıyoruz, kalemize gelmeden gol yiyoruz. Bunlar devam ettiği sürece de kabahati kendimde ararım. Bu kadar pozisyona giriyorsanız, kazanmalısınız. Dolayısıyla bu vebal, bana aittir" dedi.

Takım olabilmek için süre gerektiğini ifade eden Terim, "Bir takım olmak için bir süre gerekir. Değişimde bazı şeyler de gösteriyorsunuz, bizde ne sabır ne bekleme var ki biz de öyle bir şey istemedik açıkcası. Son 4 günde, iki kazanabileceğimiz maçı maalesef 1 puanla bitirdik. Bu bizim için güzel bir şey değil. Türkiye için başarı değil. Aramızda çok fark var, bu farkı da sahada gösteriyorsunuz. Burada Türk Milli Takımı 1-0 öne geçtikten sonra, burayı 3 puanla kapamalıdır."şeklinde konuştu.

Daha çok mücadele etmeleri gerektiğini altını çizen Terim, "Sadece gol yemek değil. Oyunu daha takım gibi oynamalıyız. Mesela zaman zaman müthiş bir oyun var. Bunu daha uzun dakikalara yaymak zorundayız. Maalesef, burada seçim benim olduğu için ben hatalıyım. Daha çok mücadele, daha çok takım olmak bizi başarıya götürür" dedi.