Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ankaragücü ile oynayacakları maç öncesinde yayıncı kuruluşa çarpıcı ifadeler kullandı. Terim, diğer 17 kulübün teknik direktörleriyle ne görüştü? Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yabancı kuralı için neler söyledi? İşte o açıklamalar...

"Emin Bayram için büyük bir fırsat"

Ankaragücü maçında genç futbolcu Emin Bayram'ın kaptan olarak sahaya çıkacak olmasıyla ilgili olarak konuşan Terim, "Donk'un bileğinde sorun oldu. Oynayamayacağını söyledi. Emin'e şans verdik. İnşallah iyi de oynayacak. Onun için iyi bir fırsat. Aynı zamanda takım kaptanımız. 9 yıldır Galatasaray'da. En eski o. O yüzden takım kaptanlığını verdik. Kendisine de aynısını söyledim. Her hatasında affedecek bir hocası, yönetimi, ve taraftarı var. İyi oynayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Fatih Terim'den TFF'ye gönderme: "Daima adil ve haklılar"

Yabancı oyuncu kuralı ile ilgili yapılan yeni düzenleme hakkında Terim, Türkiye Futbol Federasyonu'na göndermelerde bulundu. Terim, "Futbolumuzda herhangi bir ekonomik, teknik, yapısal bir sorunumuz yok. Tesisleşmede sorun bulunmuyor. Adil ve katılımcı da bir futbol anlayışımız var. Bu nedenle TFF, kendisinden önceki yönetimlerin aldığı kararları değiştirdi. Kendi kurallarını koydu. TFF'nin kararına elbette uyayacağız. Var olan kulüplerimizin kasası dolu! Bu kararla kasalar dolup taşacak! Türk futbolcular Avrupa'da oynayacak! TFF'nin kararına uyacağız. Hangi kararı aldılarsa daima adil ve haklılardı" diye konuştu.

Teknik direktörler toplantıda ne konuştu?

Fatih Terim, diğer teknik direktörlerle yaptığı görüşme hakkında da bilgiler verdi. Bu toplantının bir kararı etkilemeye yönelik yapılmadığını anlatan Terim, istişarenin her zaman faydalı olduğuna dikkati çekti.

"Bizi azletmek yerine ortak akıl üretecek bir grup olarak görün"

Terim, "Bizler sadece maçları kaybeden, kazanan, bunların sonucuna göre konuşan kişiler değiliz. Türk futbolunun marka değerindeki en önemli figürlerinden biriyiz. Bizi azletmek yerine, futbola ortak akıl getirecek bir grup olarak görmelerinde yarar var. 18 antrenörü, ben dahil daha önce böyle bir toplantıya davet etmeyi düşünüyordum. Denk geldi. Herkesin fikrini sorduk. Arkadaşlarımız kendilerini ifade etti. Çok da güzel oldu. Çünkü bizler her ne kadar rakip olsak da aynı meslekteniz. Üzülebilir, sevibilir, kırılabiliriz. Ama aramızdaki kırgınlıklar uzun vadeli olmaz" dedi.

"Ortak söyleşiden önemli işler çıkar"

Sarı-kırmızılı takımın teknik patronu, toplantıların gerçekleştirilmeye devam edeceğinin altını çizdi. Terim şu sözleri söyledi:

Bu 18 antrenörün gündemden bağımsız olarak toplanmasından yanayım. Bizim buradaki kararımız, herhangi bir değişikliği sağlamak değil. Ben teknik adamların çok önemli insanlar olduğunu ifade ediyorum. Herkes de seve seve katıldı. Sumudica ve Prosinecki de çok güzel şeyler söylediler. Bunun, önümüzdeki zamanlarda da devam etmesini kararlaştırdık. Tamer Tuna, Antalya'ya bizleri davet ettiğini söyledi. Ortak söyleşiden önemli işler çıkar. Bunu herhangi bir karara olan tepki ya da değişiklik adına anlamamak gerek. Bu teknik adamların ortak aklının konuşmasıdır" dedi. 

Ajansspor