Antrenman sonrası açıklamalarda bulunan Terim, şöyle konuştu:

"Dinliyorum, çok da mutlu oluyorum. O günkü oyuncularım, bugünkü yardımcılarım, meslektaşlarım. Sanki hiçbir şey değişmemiş gibi. O takımdaşlık, o hırs devam ediyor. O gün şöyle demiştim maç sonrası, 'sonradan anlayacağız bunun ne kadar değerli olduğunu.' Muhakkak bundan daha iyisini yapmak istiyoruz. İyi yaptıklarımızı da unutmamak lazım. 17 Mayıs çok önemli. Emeği geçen tüm futbolcularımı kutluyorum. Aslan gibi oynadılar. Müthiş bir takımdı tabii. Umarım Galatasaray camiasına da böyle ve buna benzer başarıları tattırırız."

Hasan Şaş: "Hedefimiz Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu"

Hasan Şaş da 2000 yılında kazanılan UEFA Kupası zaferine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şaş, şu ifadeleri kullandı:

"Son gün hocanın aklında Arif mi Hasan mı Arif mi Hasan mı? Olan bana oldu. Sonradan girmek de güzel. Zaten bizim o takımda yedek, oynamış oynamamış kavramı yoktu. Çok iyi bir arkadaşlık ortamı vardı. Son maça kadar çok iyi performans sergiledik. Buradan tüm arkadaşlarımı saygı ve sevgiyle anıyorum. Taffarel, Galatasaray'a geldiğinde bir kez kurtarış yaptı, o maçta yaptı onu da. Penaltı da kurtarmadı. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu var hedefimizde."

Feghouli: "Galatasaray'a geliş amacım kupa kazanmak"

"Çok mutluyum. Sezon başındaki hedeflerimizden biri de Türkiye Kupası'ydı. Galatasaray'a geliş amacım kupalar kazanmaktı. Kariyerimde daha önce kupa yoktu."

Çok sabırsızım, motive bir şekilde hazırlanıyoruz. Açıkçası bir final. Bu şekilde hazırlanıyoruz. 50 bin tarafarımızla oynayacağız. Aynı puandayız. Taraftarımızıla oynadığımız için baskı onlarda olacak. Maç gününe kadar dinlenip hazır bir şekilde çıkmak, O gün de maçı kazanmak istiyoruz.

Bu sene ile geçen seneyi karşılaştırırsak bu sene sakatlık yaşamadım. Daha fazla maça çıkıyorum. Takım arkadaşlarımla otomatiğe bağladık artık. Sezon başında çok oynamadım ama kendimi de bırakmadım, mücadelemi devam ettirdim. Artık 29 yaşındayım, daha olgunum."

Taffarel: "O pozisyonu kurtarmam gerekiyordu"

"Galatasaray tarihin en önemli gününü yaşıyouz. O başarı tesadüf değildi. Çok büyük bir hocamız, çok çalışan bir takımımız vardı. Tanrı da bizimle beraberdi. Tanrı iyi ve çalışan insanlara yardım eder.

Henry'nin kafa vuruşunu kurtarmasıyla ilgili: "Kendime düşen kısmı yaptım. Onu çıkarmanız gerekiyordu. Nasıl Hasan ve Ümit'in gol atması gerekiyorsa benim de onu kurtarmam gerekiyordu."

Ümit Davala: "Her yıl heyecanla kutluyoruz"

"Her yıl aynı heyecanla kutluyoruz. 19 yıl geçmiş aradan. İnşallah ilerleyen senelerde daha iyilerini yaparız. 17 Mayıs başka bir heyecan oldu bana da, 2016'da kızım doğdu. Buradan yaş gününü kutluyorum."