Süper Lig'de 25. haftanın kapanış maçında Galatasaray, sahasında Antalyaspor'u 5 - 0 yendi ve Başakşehir ile 8 puanlık farkın açılmasına izin vermedi. Antalyaspor’u konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahaya çıktı.Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig’de geçen hafta Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçta görev alan oyunculardan Kostas Mitroglou, Semih Kaya ve Selçuk İnan’ı yedeğe çekti. 

Bu futbolcuların yerine cezası biten Mariano Filho ile Emre Akbaba ve Mbaye Diagne’yi Antalyaspor karşısında ilk 11’de görevlendirildi.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan Yuto Nagatomo ile Fernando Reges ve Sinan Gümüş müsabakanın kadrosunda yer almadı.

Galatasaray, maça Fernando Muslera, Mariano Filho, Christian Luyindama, Marcao, Emre Taşdemir, Badou Ndiaye, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli, Emre Akbaba, Henry Onyekuru ve Mbaye Diagne ile başladı. Yedek kulübesinde ise İsmail Çipe, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Martin Linnes, Ryan Donk, Ömer Bayram, Kostas Mitroglou, Semih Kaya, Yunus Akgün ve Muğdat Çelik oturdu.

Antalyaspor’da sarı kart cezalısı olan Sangare ile sakatlığı bulunan Tarık Çamdal, karşılaşmada görev yapamadı.

Galatasaray taraftarları, eski kaptanı ve teknik direktörleri Bülent Korkmaz’ı Antalyaspor maçı öncesinde unutmadı.Müsabaka öncesi sarı-kırmızılı taraftarlar, Antalya ekibi teknik direktörü Bülent Korkmaz’a ‘Büyük kaptan’ diye tezahüratlarında bulunarak tribüne çağırdı. 

Korkmaz da tribünlere el sallayarak karşılık verdi. Gol perdesini açan isim olan Sofiane Feghouli, bu sezon 8. golünü kaydetti ve kariyer rekorunu kırdı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ikinci yarının başında Marcao'nun yaptığı pas hatasının ardından çıldırdı.Sinirli bir şekilde çizgiden fırlayan Terim, Marcao'ya çok kızdı ve daha dikkatli olması konusunda direktifler verdi. 

Fanatik