Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Covid-19 önlemleri kapsamında futbolcuları için özel tasarlanmış maske siparişi verilmesini istedi.

Koronavirüsle girdiği savaşı kazanan Fatih Terim idmanlara başlamak için acele etmiyor. Antrenmanlar başladığında da tüm oyuncularının COVID-19'a karşı sporcular için özel olarak tasarlanmış N95 maskeleri kullanmasını istiyor. Premier Lig’den 4 ekiple beraber Galatasaray’ın da Dubai merkezli Altitude Mask şirketi ile temasa geçtiği ve bu maskelerden sipariş verdiği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Sporcular için özel olarak üretilen bu maskeler tek kullanımlık bir solunum filtresine sahip. Elastikiyet veren, sürtünmeden zarar görmeyi önleyen ve kolayca yıkanabilen neoprenden maddesinden imal ediliyorlar. Bunlara ek olarak bu maskeler, silikon bir iç kapağa sahip. Ayrıca dört farklı boyutta da satın alınabiliyor.

Fatih Terim, koronavirüs krizi başladığında da özel olarak yurt dışından Florya’da çalışan aşçısına kadar test yapılması için yurt dışından 120 bin TL’ye test getirtmişti. Hatta bu maliyet bazı yöneticilerin tepkisine bile neden olmuştu.

Kaynak: Fotospor