Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, milli takımda görevine son verilmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu'ndan aldığı tazminatı Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışladı.

Konuyla ilgili olarak Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir Oda TV'ye konuştu ve Fatih Terim'in yargılma sürecinde kendilerine tazminatı Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlama yönünde talimat verdiğini, bundan sonraki hukuki mücadelelerinin tazminatın Çocuk Esirgeme Kurumu'na gitmesi için yapılacağını söyledi. 

Fatih Terim'in Milli takım tazminatı ne kadar?

Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir konuyla ilgili olarak Oda TV'ye şu açıklamayı yaptı:

"HOCA BİZE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU'NA BAĞIŞLAMAK İSTİYORUM DİYE TALİMAT VERMİŞTİ"

Yargılama sürecinde hoca bize talimat vermişti ‘Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışlamak istiyorum' diye. Fakat o günlerde adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs olur diye bunu hayata geçirmedik.

Hem Türkiye Futbol Federasyonu'na hem de Çocuk Esirgeme Kurumu'na bir ihtarname gönderdik. Yargılama sonucunda hükmedilecek olan tazminatın ve faizin tamamını Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışladığımızı, Fatih Terim adına çocukların eğitim sağlık ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılmasına atıf yaptık. An itibariyle yargılama harç ve masrafları hariç 6 milyon lira kadar tutuyor. Ama bizim davamızın konusu 13 milyon lira. Biz Yargıtay'da bu hükmedilen 6 milyon liranın çok daha yukarılara çıkacağını düşünüyoruz. Fakat ister 6 milyon olsun 10 milyon ister 13 milyon nihayetinde biz tamamını Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışlamış olduk. Bundan sonra hukuki mücadelemiz Çocuk Esirgeme Kurumu'na tazminat gidebilmesi için olacak.”

Kaynak: Futbol Arena