Ay-Yıldızlı takımı, İtalya ile oynayacağı kritik maçta Süper Lig kulüp başkanları, Milli Takım'ı çalıştırmış eski teknik adamlar ve geniş bir davetli topluluğu destekleyecek.

Özellikle davet gönderilen Milli Takım'da görev yapmış teknik direktörlerden Fatih Terim, Lucescu ve Mustafa Denizli'nin bu çağrıya olumlu yanıt verdiği ve Türkiye'nin İtalya ile oynayacağı karşılaşmada Bizim Çocuklar'a tribünden destek olacağı öğrenildi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir de önceki gün Kulüpler Birliği'yle yapılan toplantıda Süper Lig başkanlarına, "Hep beraber Roma'da olalım. Sizi de İtalya'ya bekliyoruz. Milli Takımımız'a destek verelim" dedi.

Yabancı kuralı için TFF'ye sert bildiri

TFF ile yapılan görüşmelerde olumlu dönüş alamayan kulüpler, 20 kulüpten 18'inin imzasıyla TFF'ye bildiri gönderdi. 20 kulübün yazılı olduğu bildiride Alanyaspor ve Rizespor'un imzası yer almadı.

Kulüpler Birliği'nin bildirisinde şu ifadeler yer aldı:

Aşağıda imzası bulunan kulüplerimiz olarak yabancı sayısının 2021-2022 sezonunda sözleşme imzalama sınırlaması olmaksızın, esame listesinde 14 yabancı yer alabilecek şekilde devam etmesi,

Bu hususta Kulüpler Birliği ile birlikte bir plan dahilinde kademeli düşüşün sağlanması, altyapıya yönelik projeler sunulması amacıyla komisyon kurularak Kulüpler Birliği ile birlikte bir planlama dahilinde oyuncu kriterleri, altyapı tesis yatırımları, rezerv takım gibi yapılacak somut çalışmalar neticesinde uzun vadeli kararlar verilmesi talebimizi bilgilerinize arz/rica ederiz.

Kaynak: Sabah / Hürriyet