Transfer döneminin kapanmasına artık sayılı gün kala Galatasaray da eşine az rastlanır bir transfere imza atmak üzere. Geçen sezonun devre arasında 16 milyon Euro'ya Stoke City'ye satılan Senegalli oyuncu 6 ay sonra bedavaya Galatasaray'a geri dönüyor... 

Bu transferde İngiliz ekibine kiralama bedeli ödenmemesi kafaları karıştırırken altında ise G.Saray yönetimi ve Fatih Terim'in imzası var. Badou Ndiaye'nin bu hafta içinde İstanbul'a gelmesi beklenirken bu transferin perde arkasında yaşananlar ortaya çıktı.

'ESKİYE DÖNER'

Herkesin merak ettiği konu G.Saray yönetiminin yüksek bir maliyetle sattığı oyuncusunu bedava kiralaması için Stoke City'yi nasıl ikna ettiği... Burada iki kritik başlık var. İlki elbette ki Şampiyonlar Ligi.. İkincisi ise oyuncunun yeniden satılabilmesi için en doğru adres olarak G.Saray'ın sunulması. G.Saraylı yöneticiler İngiliz ekibi ile yaptığı son toplantıda şu ifadelerle ikna etmeyi de başardılar: 

"Geçen sezonun şampiyonuyuz. Ndiaye bize gelirse hazır bir takımda Şampiyonlar Ligi oynayacak. Kulübümüzde dünya çapında çok önemli oyuncular var ve Ndiaye de onlarla birlikte Şampiyonlar Ligi'nde mutlaka başarılı olacaktır. Zaten siz onu G.Saray'daki başarısı sonrasında aldınız. Yeniden oyuncuyu eski günlerine döndürmek için bize vermeniz lazım."

'İHTİYAÇ VAR'

Bu sözler aradaki buzların da erimesine neden oldu. Stoke City kulübü de hem bu sezon Championship'te mücadele etmesi hem de oyuncuyu en azından gelecek sezon maliyeti ile başka bir kulübe satabilme hedefi ile G.Saray'ın bedelsiz kiralama önerisini kabul etti. 

Stoke City ikna edilirken Badou Ndiaye'nin gelmeye ikna edilmesinde ise aslan payı Fatih Terim'in... 

Deneyimli teknik adam, sık sık eski oyuncusu ile görüşürken takım içindeki rolünü anlatıp "Sana ihtiyacım var. Şampiyonlar Ligi'nde bambaşka olursun" diyerek takıma davet etti. 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Terim'in de ısrarını gördükten sonra maliyetinde indirim yapmayı kabul ederken G.Saray'ın da Stoke City karşısında elini güçlendirdi.