Spor Toto Süper Lig'de heyecan devam ederken son günlerde konuşulan futbolcu sözleşmelerinin TL'ye çevrilmesi konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Yabancı futbolcuların maaşlarını döviz üzerinden alabileceği açıklandı. Fakat Türkiye'de yerleşik olan yerli futbolcuların maaşları TL'ye çevrilecek.

Söz konusu durumla ilgili geçtiğimiz hafta Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş eleştirilerde bulunmuştu. 
YABANCILAR DÖVİZLE, YERLİLER TL İLE MAAŞ ALACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğin ilgili maddesinde, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile vatandaşlık bağı bulunmayan Türkiye'de yerleşik kişilerin taraf olduğu iş sözleşmelerinde, sözleşme bedelinin ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılması mümkündür." ifadeleri yer aldı. 

Yerli futbolcular ise kulüpleriyle yapacakları görüşme sonucunda belirlenecek miktar üzerinden maaşlarını TL'ye çevirmek zorunda. 

FATİH TERİM VE ŞENOL GÜNEŞ ELEŞTİRMİŞTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile birlikte Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş geçtiğimiz hafta yabancı ve yerli futbolcular arasında yapılacak ayrımın doğru olmadığını ve bu konunun iyi düşünülerek karara bağlanması gerektiğini söylemişlerdi.