İki yıl önce Trabzonspor’dan bedelsiz alınan ama geçen sezon devre arasında Kayserispor’a kiralanan 25 yaşındaki ön libero için Fatih Terim’in yeni bir sayfa açmaya hazırlandığı öğrenildi. Ceyhun’u bonservisiyle Betboo beraber almak isteyen Kayserispor’a, Terim’in raporu doğrultusunda olumsuz yanıt verildi. Tecrübeli teknik adamın, Ceyhun’a yeni sezonda daha fazla şans tanımak istediği öğrenildi.

Terim’in, Ceyhun’la ilgili kararının Kayseri cephesinde soğuk duş etkisi yarattığı dile getirildi. Terim’in, Ceyhun’u orta alanda joker olarak değerlendireceği bildirildi. Genç futbolcu ile de bir toplantı yapan Terim’in, Ceyhun’dan her zaman kendisini hazır tutmasını ve verilen şansları iyi kullanmasını istediği ifade edildi.

Hocasının kendisiyle ilgili sözlerinden etkilenen Ceyhun’un antrenmanlardaki hırsı ve istekliliği de dikkatlerden kaçmadı. Wellington ve Melo’yu ön libero bölgesine transfer etmek isteyen Cim-Bom’da uzun lig maratonu ve sakatlıklar dikkate alınarak, Ceyhun’un forma şansı bulmasının sürpriz olmayacağı ifade ediliyor. Ceyhun’a yeni bir şans verecek olan Terim; Sercan Yıldırım, Yiğit Gökoğlan gibi isimleri ise İstanbul’a bırakmıştı.

İLK SAKAT ENGİN

İngiltere Milli Takımı için 110 milyon pounda yaptırılan ve ilk kez Galatasaray ile beraber bir futbol takımına açılan St. George’s Park’ta çalışmalarına başlayan sarı-kırmızılılarda hazırlıklar kıran kırana geçiyor. Cim-Bom’un dün sabahki antrenmanın tamamı basına açılırken Engin Baytar sakatlık yaşadı. Eboue ile girdiği ikili mücadelede darbe alan Engin, antrenmanı yarıda bıraktı.

SABRİ'YE ÖZEL İZİN

Yeni sezon hazırlıklarını iki gündür İngiltere’de sürdüren Galatasaray’da Sabri Sarıoğlu 1 gün sonra takımın kampına katıldı. Teknik direktör Fatih Terim tarafından 1 gün özel izin verilen tecrübeli futbolcu Birminham’a gelerek çalışmalara başladı. Sabri ile beraber sağlık ekibi de İngiltere’deki mesaisine salı günü başladı.