A Milli Takım’da 3. kez göreve getirilen Teknik Direktör Fatih Terim, 2014 Dünya Kupası finallerine katılma yolunda son şanslarımız olan Andorra ve Romanya maçları öncesi işi çok sıkı tutuyor.

Terim, 24 Ağustos’ta, UEFA’nın Nyon’daki merkezinde bu yıl 15. kez düzenlenecek Elit Teknik Direktörler Forumu’na resmen davet edilmişti. Bu davetten 2 gün önce ay-yıldızlı ekipte işbaşı yapan tecrübeli hoca, Andorra ve Romanya maçları için kampta bulunmaları nedeniyle Nyon’a gitmeme kararı aldı.

Milli Takım’ın başında kalmayı tercih eden Fatih Terim, UEFA yetkilileriyle görüşerek affını istedi. Ay-yıldızlı ekibin başındaki görevi nedeniyle Nyon’a gidemeyeceğini bildiren Terim’in davranışı büyük takdir topladı.
UEFA’da bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan forumda, Avrupa’da görev yapan üst sınıf teknik adamlar, birbirleriyle fikir alışverişine girerek, güncel konular hakkında görüşlerini paylaşacak. Dünyaca ünlü teknik patronlar, aynı zamanda oyun kuralları, hakemler, yönetmelikler ve organizasyonal yapı gibi başlıklar üzerinde duracak.

Fatih Terim daha önce 2002 ve 2012 yıllarında da UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu için davet almış ve toplantılara katılmıştı.

Demirören’den moral ziyareti

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören dün öğleden sonra milli takım kampını ziyaret ederek futbolcular ve teknik heyet ile biraraya geldi, ay-yıldızlı ekibe destek ve moral verdi. Demiören’in ziyaretine TFF 2.Başkanı Ufuk Özerten, yöneticiler Arif Koşar, Cengiz Zülfikaroğlu ve Selim Koray da eşlik etti.  Fatih Terim, Abdullah Avcı döneminde uygulanan seyahat programında değişikliğe gitti. Buna göre ay-yıldızlı ekip, Türkiye içinde ve deplasmanda yapılacak maçlara 2 gün değil, 1 gün önce gidecek. Bu arada Milli Takım Andorra maçının hazırlıklarını dün Kasımpaşa Kemerburgaz Tesisleri’nde yaptığı idmanla sürdürdü. Selçuk İnan soğuk algınlığı nedeniyle idmanda yer almadı.

Skorer