Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknik direktör Fatih Terim’in insanlığını, Galatasaraylılığını hiç kimsenin tartışamayacağını kaydederek, “Fatih Terim hocayı bir an önce bu spekülasyonlardan uzaklaştırmak lazım. Önünde çok önemli iki milli maç var. Bırakalım işini yapsın. Ben hocamıza güveniyorum. A Milli Takım’ın Terim yönetiminde hem Estonya’yı hem de Hollanda’yı yeneceğine inanıyorum ve bu maçları heyecanla bekliyorum” diye konuştu.

Yaşanılan spekülasyonların sonlanmasının Galatasaray takımı için de çok önemli olduğunun altını çizen Öztürk, “Takımımız ligde ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde hayati maçlar oynayacak. Başkan Aysal ile yönetimini, bir an önce takımımızın teknik ve psikolojik açıdan hazır hale gelmesini sağlayacak önlemleri akıl ve mantıklarını kullanarak almaya davet ediyorum. İşleri, spekülasyon yapmak veya yapanlara malzeme servis etmek değildir” ifadelerini kullandı.

“Koskoca Terim’i savunmak TFF başkanına mı kaldı?

Adnan Öztürk, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in Ünal Aysal’a göndermede bulunan sözlerine de tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı kulüpte Fatih Terim konusunun geride kaldığını ve güçlü bir kurum hafızasına sahip olan Galatasaray’da, zamanı geldiğinde o hafızanın gerekeni mutlaka yapacağını aktaran Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugün ben Galatasaray’ı dağınık tutmaya çalışanlara prim de malzeme de vermem ama benim anlamadığım, koskoca Fatih Terim’i savunmak TFF başkanına mı kaldı? Fatih hocanın savunulmaya, hele de Galatasaray’da savunulmaya hiç ihtiyacı yok. Böyle bir ihtiyaç olduğunda biz Galatasaraylılar en iyisini yaparız. Yıldırım Demirören, Galatasaray’ın başkanını ve başkanlık makamını bu şekilde fütursuzca eleştirmeye, yıpratmaya çalışmaya devam ederse, artık yönetici olmasam da alacağı cevaplar hiç hoşuna gitmeyecektir. Bilmesinde fayda var. Bence, eğer yapabiliyorsa, kendi işine baksın.”