Sarı-kırmızılılarda Fatih Terim'in hedefleri doğrultusunda transfer komitesi girişimlerini Deneme Bonusu yaptı ve şu ana kadar 4 isimle anlaşma sağlandı. Stoper pozisyonuna Aurelien Chedjou takviyesi gelirken, geçtiğimiz sezon takımda kiralık olarak forma giyen Umut Bulut ve Felipe Melo'nun bonservisleri alındı, hücuma yönelik orta saha oyuncusu olarak da Sivasspor ile kontratı sona eren Erman Kılıç kadroya katıldı.

4 ismin imzası sonrasında, Ünal Aysal'ın yatırım olarak nitelendireceği çok uygun bir ortam oluşmazsa - Bruma'yı bonservis  bedeli olmadan kadroya katmak gibi - transferi büyük ölçüde tamamlayan Galatasaray'da, teknik direktör Fatih Terim'in aklında ise tek bir hamle kaldı; o da geçtiğimiz sezon Hakan Balta'nın düşük performansı sonrasında Albert Riera'yı geriye çekerek 'geçici' bir çözüm ürettiği defansın soluna yapılacak transfer...

4 HEDEFTEN 3'Ü DOLDURULDU!

Sezonun bitişiyle birlikte planlara başlayan Fatih Terim, o dönemde katıldığı bir televizyon programında 4 pozisyonu çok açık bir şekilde işaret etmişti. Bu mevkilerden stoper Chedjou ile dolduruldu, orta sahaya Melo ile birlikte yapılacak takviye Ceyhun Gülselam'ın kampta gösterdiği üst düzey performansı ile rafa kaldırıldı, ileriye dönük arayış da hücumun her bölgesinde oynayabilen Erman Kılıç'ın düşük bir maliyetle transfer edilmesi sayesinde sona erdirildi.

Defansın soluna yapılacak takviye çalışmaları ise ilk olarak Albert Riera'nın takımdan ayrılmak istememesi ve İspanyol oyuncunun taliplerinin de oyuncuya düşük maaş önerileri nedeniyle sekteye uğradı. Sonrasında ise uzun süren Carlinhos görüşmeleri, oyuncunun ve kulübünün isteksiz yaklaşımları nedeniyle olumsuz sonuçlandı.

KOLAROV PAHALI, ALİ ADNAN ÇOK GENÇ!

Manchester City'den Kolarov için de menajerler ile görüşen Galatasaray, oyuncunun oldukça yüksek maaş beklentisi nedeniyle geri adım attı. Gündeme son olarak ise Irak U20 Milli Takımı'nda gösterdiği performans ile dikkatleri çeken Baghdat FC'den Ali Adnan Kadhim geldi. Oyuncu izleme komitesi tarafından takip edilen 19 yaşındaki oyuncu için ise Şampiyonlar Ligi'nde yarışacak olan A takıma hazır olup olmadığı endişesi yaşanırken, genç takımda oynamasına yönelik bir teklif yapıldı ve başka takımların da radarında olan oyuncunun kararı beklenmeye başlandı.

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde en azından yarı finale çıkmak isteyen Galatasaray'da sol bek arayışının sürdüğü belirtilirken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı karar sonrasında takımdan ayrılacak yabancı isimlere göre yeni bir planlama yapılabileceği de ifade ediliyor.

Sporx.com