Avrupa'da başlayıp, Amerika’da sona eren hazırlık maçları turnesini Amerika Birleşik Devletleri galibiyetiyle noktalasa da gelecek adına olumlu sinyaller veren A Milli Takım, teknik patron Fatih Terim’i de tatmin etti. Yepyeni bir takım yarattıklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, kadroya dahil olacak isimlerle daha da güçleneceklerine vurgu yaparken, F.Bahçeli Salih Uçan ve G.Saraylı Emre Çolak için üzüldüğünü söyledi. Öğrencilerinin saha dışındaki çizgisinden de oldukça memnun olduğunu belirten Terim, kabuk değiştiren takımıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

‘KORKU DEĞİL, SAYGI’

“Salih ve Emre’nin aramızda olmamasına, bu takımda yer alamamasına inanın çok üzülüyorum. Bu iki gencimiz haftalarca kendi takımlarında da şans bulamadı. Türk futbolunun geleceğinin onların üzerinde olduğunu unutmamamız gerekir.

Bu takıma katılacak daha birçok isim olacak. Turne boyunca yorgunluk ve sakatlıklarından dolayı aramızda olmayanlar vardı. Mehmet Topal, Arda Turan, Semih Kaya ve Burak Yılmaz bunlardan bazıları. Bu oyuncuların dönüşüyle bırakın 2016’yı, bizi 2020’ye taşıyacak bir kadro oluşacak.

Bu kadrodan çok umutluyum. Hatta memnuniyetimi size şöyle örnekleyeyim.. Öyle bir kadro var ki elimizde, ay-yıldızlı formayı taşıdığının farkında olan ve buna göre hak eden toplulukla birlikteyiz. İnanılmaz saygılılar. Benim yanımdan geçerken, başlarını bile kaldıramıyorlar. Aman yanlış anlaşılmasın.. Korkularından değil, bize, formalarına, ülkelerine olan saygı ve sevgilerinden.”

Vatan