"Bu bir feda değil, istikrar dönemidir. Feda diyenler başarılı mı oldu? Avrupa’ya gidememe tehlikesi her kulüp için var. Kimse felaket tellallığı yapmasın. Sneijder krizi yok. Florya’nın idaresinden sorumlu arkadaşlarımız bana iletmeye gerek görmüyorlarsa büyütecek bir şey yok demektir."

Galatasaray’ın bir numarası Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, Kasımpaşa galibiyetinden, Sneijder krizine, mali tablodan yarınki Borussia Dortmund maçına kadar gündemdeki konular hakkında Milliyet’e özel açıklamalarda bulundu.

Yarsuvat’ın açıklamaları şöyle:

- Galatasaray’da bu bir feda değil, istikrar dönemidir. Feda diyenler başarılı mı oldu? Mali yönden Avrupa’ya gidememe tehlikesi her kulüp için vardır. Ancak bize gelmiş bir şey yok. Olursa da önlemlerimizi alırız. Bunu iddia edenler bu bilgileri nereden aldıklarını bizimle paylaşırlarsa seviniriz. Kimse de felaket tellallığı yapmasın.

- Kasımpaşa maçından keyif aldım. Son dakika da olsa, alınmış bir galibiyet var. Kaldı ki Kasımpaşa son derece tehlikeli bir takım. Ortaya konulan mücadele bizi memnun etti. Rakiplerimiz de zaman zaman son dakika golleri ile kazandı.

- Sneijder krizi diye bir şey yok. Zaten önemli olsa bana iletilirdi. Bugün Florya’nın idaresinden sorumlu arkadaşlarımız bana iletmeye gerek görmüyorlarsa ortada büyütecek bir şey yok demektir.

- Kamp kararı, bir araya gelinmesi, bağların kuvvetlenmesi için alınmış bir karar. Bu yönetimin eleştirilmesini doğru bulmam. Çünkü ortada kötü bir gidişat varsa ve hoca bu şekilde bir yöntem uyguluyorsa buna da saygı duymak gerekir.

- Borussia Dortmund’a karşı ilk maçta alınan skor bize yakışmamıştı. Galatasaray’ın olduğu yerde vazgeçmek olmaz. Bizim kulübümüzün kuruluş felsefesinde bu vardır. Bu yüzden elbette Şampiyonlar Ligi’nde son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.  Almanya’daki maçta ise umudum var.

Başkanın gidişi ‘Balyoz’a takıldı!

Galatasaray Başkanı Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen ceza hukuku avukatlarından... Yarsuvat, sarı-kırmızılı kulübün başkanı olsa da, görevine devam ediyor. Takımla birlikte Almanya’ya gidemeyeceğini söyleyen Duygun Yarsuvat, “Çünkü yarın (bugün) Balyoz davasının çok önemli bir duruşması var. Balyoz sanığı Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’un avukatıyım” dedi.