Feghouli'nin Tudor'a övgü dolu sözleri dikkatlerden kaçmadı.

Galatasaray yönetiminden müjde! 2.3 milyarlık borç... Galatasaray yönetiminden müjde! 2.3 milyarlık borç...

"ŞAMPİYONLUĞU TUDOR GETİRDİ"

"Bize Tudor'un Galatasaray'dan ayrılışını anlatır mısın?"

- Tudor'un ayrılığını biz oyuncular anlayamadık. Aralık ayının başında liderin 3 puan gerisinde ikinciydik. Ancak, Galatasaray'da günlük medya baskısı ve dedikodular nedeniyle sık sık olaylar yaşanır. Dışarıda bazı taraftarlar ona tepki göstermiş, baskı oluşturmuş ve yönetim de kamuoyu baskısıyla Tudor'u görevden aldı. Ancak, takım içindeki bazı oyuncular Tudor'a yapılan bu davranış nedeniyle çok mutsuz oldu. Sezon sonunda elde edilen şampiyonluk, Tudor'un sezon başında transfer ettiği oyuncular ve sezon başı kampındaki üst düzey antrenmanla geldi.

"PES EDENLERİ DİREKT SİLER"

"Marsilya takımı bu 'incelik' eksikliğinden etkilenebilir mi?"

- Türk oyuncuların çoğu, alışık olmadıkları ve önceki yıllardan kötü alışkanlıkları nedeniyle antrenmanlarda çok acı çekti. Oynamadıkları zaman da buna katlanmaları zordu. Tudor, antrenmanlarda pes edenler ya da umursamaz olanları direkt siler, kabul etmez. Toplu ve topsuz antrenmanlarda fiziksel olarak zirvede, gerçek bir atlet olmanızı ister ve günlük antrenmanlarınızı kusursuz yapmanızı talep eder.

"KİMSEYE AYRIM YAPMAZ"

"Çok mu katıydı?"

- Bazen şakalar yapar, herkese aynı şekilde hitap eder. Kimseye bir ayrım yapmaz. Ancak bazen, elindeki oyuncunun zihniyetine bağlı olarak yaklaşımlarında daha dikkatli olmalı. Bazı insanlar, o sözleri nedeniyle incinebilir, bazıları tartışma çıkarabilir. Son 5 yılda Tudor, önemli tecrübeler kazandı. Bence Marsilysa için çok doğru bir karar. Antrenmanları farklıdır. Ancak, Tudor çok iyi bir liderdir.

"HARİKA BİR TAKIM KURMUŞTUK"

"Takımdan Aurelien Chedjou, Tudor'un Galatasaray soyunma odasına ilk geldiğinde 'Bize o kadar acı çekeceğimizi söyledi ki, artık antrenman ve yatağımızdan başka bir şey göremeyeceksiniz' dediğini aktardı. Sende de aynı his var mı?

- Ben 2017 yazında, Tudor ise şubatta gelmiş. Chedjou benden önceki dönemdeydi. Kendisi ve takımı için bir dönemin sonuydu. Benim geldiğim dönemde yepyeni bir Galatasaray vardı. Çok yatırım yapıldı ve çok sağlam bir takım olduk. Ben, Gomis, Denayer, Mariano, Belhanda... Kulüp için yeni bir başlangıçtı. Çok heyecan verici bir takımdık.

"ANTRENMANLARDA ÇOK KOŞARDIK"

"Haftalar çok yoğunluklu geçti..."

- Antrenmanlarda 7-8 kilometre koşardık. Bu çok yüksekti. Ancak maçlarda rakiplerimize yoğunluk ve maçlarda hakim olduk. Oyuncularımızın kalitesi de düşünüldüğünde çok büyük bir avantajdı.

(So Foot)