Fıtık ameliyatı olan Felipe Melo, Hamit Altıntop’a takıldı, “Eksikliğimi ben bile hissetmedim. Benden daha iyisin” diyerek tecrübeli futbolcunun futbolunu övdü. Hamzaoğlu da, Hamit’e, “Bu takım için ne kadar önemli olduğunu göstermeye başladın” dedi.

Kayseri Erciyesspor önünde 3 puana rahat ulaşan Galatasaray’da Felipe Melo’nun yokluğu sıkıntı çıkarmadı. Orta alanda defansif yönü alan Hamit Altıntop, sarı-kırmızılı takıma geldiğinden beri en aktif oyunlarından birini oynadı.

Tecrübeli futbolcu, Melo’nun olmadığı maçta ikili mücadelelerde takım arkadaşından daha başarılı oldu. Sahanın en iyilerinden biri olan tecrübeli oyuncu, girdiği 17 ikili mücadelenin 11’inde topu kapmayı başardı.

Hafta başında ameliyat olan ve önceki gün de tribündeki yerini alan Melo’nun Hamit’e takılarak, “Eksikliğimi ben bile hissetmedim. Benden daha iyisin. Kenetlendiğinizi görüyorum. Bu görüntü beni daha da umutlandırdı. Fenerbahçe maçında da “ diyerek arkadaşını övdüğü ve moral verdiği öğrenildi.

Karakterli ve yürekli

Altıntop’a bir övgü de Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve takım arkadaşlarından övgü geldi. Hamzaoğlu’nun Hamit’i, maçtan sonra özel olarak tebrik ettiği öğrenildi. Başarılı teknik adamın, “Biz hedefimize senin gibi karakterli ve yürekli oyuncularla ulaşabiliriz. Bu takım için ne kadar önemli olduğunu göstermeye başladın” diyerek futbolcusunu onore ettiği belirtildi.

Sarı-kırmızılı formayla bu sezon 6 karşılaşmada ilk 11’de sahaya çıkan Hamit Altıntop’un bu karşılaşmalarında Galatasaray hiç yenilmedi, sadece Gençlerbirliği ile berabere kaldı. Cim-Bom, diğer 5 karşılaşmadan zaferle ayrıldı.

2 gol

Hamit Altıntop zaman zaman sakatlık sıkıntıları da yaşadığı bu sezon ligde 15 maçta forma giydi, 1 gol kaydetti. Ziraat Türkiye Kupası’nda da 3 maçta forma giyen oyuncu 1 gol de orada attı. Toplamda 2 gole ulaştı.